Publicitat
Comarca

Sant Cugat reclama l’obertura dels CAP tot l’any

El ple també exigeix a Salut un servei de pediatria de 24 hores

Núria Gibert es va acomiadar entre els elogis dels companys del ple

L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar en el ple municipal del passat dilluns una moció institucional per reclamar al departament de Salut l’obertura dels centres sanitaris del municipi (CAP Sant Cugat, Can Mates i Valldoreix, i els consultoris de la Floresta i les Planes) amb tots els seus serveis durant tot l’any “conforme a la proposta de resolució aprovada en la Comissió de Salut de 5 de maig de 2022”.

Així mateix, la moció també exigeix a Salut “que habiliti, en algun dels CAP de la ciutat, un servei de pediatria que pari atenció 24 hores al dia els 365 dies de l’any”.

El ple també va aprovar una segona moció institucional per seguir treballant en la conversió dels entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància. El text recull propostes en els àmbits d’instal·lacions, entorns i accessos a les escoles, planificació urbanística i zonificació escolar. Entre d’altres, es demana “revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra, frescor i color a aquests espais, millorin la qualitat de l’aire i esmorteeixin el soroll” o “eliminar l’aparcament i restringir el trànsit de vehicles motoritzats als carrers de l’entorn i, molt especialment, als voltants de les entrades als centres”.

D’altra banda, el ple va donar compte de l’escrit de la renúncia de Núria Gibert com a regidora de la CUP, a qui rellevarà Oriol Sànchez ja en el proper plenari. El regidor Marco Simarro passa a ser el portaveu del grup municipal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top