Publicitat
Comarca

L’Ajuntament de Sant Cugat demana el traspàs de Renfe

El ple també aprova mesures a favor de l’ús del català

Edifici de l'Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal de Sant Cugat va aprovar la moció pel traspàs de rodalies RENFE, amb PSC i Cs en contra i JuntsxSantCugat, ERC i CUP a favor, que demana al Govern de l’Estat a completar, íntegrament i urgentment, el traspàs del Servei de Rodalies Renfe i les infraestructures d’aquest servei, amb el compromís d’efectuar la transferència del dèficit tarifari per tal que la Generalitat pugui gestionar-lo directament”.

El ple també va votar a favor de vetllar per l’ús del català i el compliment de les polítiques lingüístiques al municipi . La decisió s’ha pres a partir d’una moció presentada pel grup de Junts per Sant Cugat i amb vots a favor de Junts, ERC-MES i la CUP-PC, abstenció del PSC i vots en contra de Ciutadans i la regidoria no adscrita. Amb la votació del ple s’accepta l’adhesió de l’ajuntament a la campanya per afavorir l’ús del català entre el jovent, la projecció d’un 25% de pel·lícules en català als cinemes del municipi i l’impuls de la llengua al Teatre-Auditori.

També es va prendre la decisió de continuar les gestions per obrir la subcomissaria de districtes i poder augmentar el nombre d’agents sense les limitacions que marca la llei d’estabilitat pressupostària. Aquesta moció ha fet canviar les dinàmiques de vot, amb el suport d’ERC, PSC, CUP i vots en contra de Junts i Cs.

D’altra banda, el ple va aprovar una declaració institucional per commemorar el dia 31 d’octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura. Amb aquesta votació l’Ajuntament de Sant Cugat es compromet a organitzar els actes i accions que es creguin adients per celebrar aquest dia.

Finalment, i seguint la proposta d’ADAEC, es va tirar endavant una moció per la visibilització de les dones amb endometriosi. L’Ajuntament es compromet a “iniciar línies de treball conjunt amb les associacions d’afectades per l’endometriosi, amb campanyes de sensibilització i amb programes de prevenció” i a impulsar i fer-se ressò de diferents campanyes relacionades amb l’educació menstrual i sexual, sobretot entre els joves.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament de Sant Cugat demana el traspàs de Renfe
To Top