Publicitat
Comarca

Més dones ateses per violència masclista a Sant Cugat

Un total de 138 víctimes han estat ateses al SIAD fins a l’1 d’octubre

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, va presentar les dades del SIAD

Un total de 138 dones han estat ateses pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Sant Cugat fins a l’1 d’octubre d’aquest any per casos de violència masclista. Això suposa un increment del 34% respecte al mateix període del 2021 i d’un 103% respecte al 2020, quan la pandèmia i el confinament van tenir un impacte molt directe en aquest tipus de violències.

El SIAD ha realitzat un total de 1.814 atencions aquest 2022, un 83,79% més respecte al mateix període de 2021, en què es van registrar 987 atencions. Per tipologies, les atencions més destacades en aquest període han estat els casos de violències masclistes, els conflictes familiars i els dols per divorcis i situacions d’angoixa.

Pel que fa al perfil de les dones ateses pel SIAD, és el d’una dona de mitjana edat, amb fills, estudis mitjans i superiors, feina remunerada i nacionalitat espanyola. La violència psicològica està present gairebé en la majoria de casos atesos. També és força present la violència múltiple: la violència exercida cap a la dona generalment no s’atura després de la separació sinó que continua i sovint augmenta quan hi ha criatures a càrrec.

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, ha lamentat que “les dades d’atenció al SIAD ens segueixen mostrant com la violència masclista és un fet estructural que afecta de forma transversal les dones”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top