Publicitat
Comarca

Sant Cugat serà la Capital de la Sardana 2023

La proclamació tindrà lloc el dissabte 18 de març de 2023 en un acte públic al Teatre-Auditori

La firma del conveni, aquest dijous

Sant Cugat esdevindrà el pròxim dia 18 de març de 2023 la Capital de la Sardana. L’Ajuntament, la Confederació Sardanista de Catalunya, l’Entitat Sardanista Sant Cugat i la Comissió de la Capital de la Sardana han firmat aquest dijous el protocol d’actuació per esdevenir Capital de la Sardana 2023. Inicialment, Sant Cugat havia d’ostentar la capitalitat el 2022, després de Balaguer, però la pandèmia ho va endarrerir. El primer acte tindrà lloc el 18 de març de l’any vinent, amb la proclamació, el pregó i l’estrena de la sardana composta per a l’ocasió.

“Volem que la sardana deixi empremta a Sant Cugat i que hi hagi un abans i un després de la capitalitat”, va afirmar el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras, que va destacar que la sardana ha de deixar de ser una activitat practicada per uns pocs “per passar a ser una cosa de tots i totes, perquè és un dels pilars de la nostra cultura. Sant Cugat té el potencial per fer-ho”.

El municipi serà l’escenari de nombrosos actes i propostes vinculats a la sardana com la trobada sardanista d’equipaments cívics (13 de maig), la trobada d’escoles de cobla (4 de juny), el 48è Aplec de la Sardana (24 setembre), la presentació de la Guia Sardanista 2024 i el lliurament de Premis “Capital de la Sardana” (16 de desembre), i la festa anual de colles sardanistes (25 de febrer del 2024). La programació també inclou la publicació d’un llibre sobre la història de la sardana a Sant Cugat i un poemari; així com xerrades i exposicions. La cloenda serà el 10 de març del 2024.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top