Publicitat
Comarca

Sant Cugat opta a acollir l’Agència Espanyola de la Intel·ligència Artificial

La candidatura, que compta amb l’aval de la Generalitat de Catalunya, ha estat acceptada pel Govern de l’Estat

Sant Cugat del Vallès ha presentat la seva candidatura per acollir l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA), organisme que s’encarregarà de supervisar i minimitzar els riscos de la intel·ligència artificial i buscarà generar un ecosistema empresarial i de recerca en aquest àmbit. La candidatura compta amb el suport de la Generalitat i del teixit empresarial de Sant Cugat i, segons assenyala el consistori, s’està treballant per incorporar el suport de la Diputació de Barcelona, AMB, UAB, ESADE i UPC, entre altres institucions.

Un cop presentada i acceptada la candidatura vallesana, ara una comissió consultiva presidida per la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, elaborarà un dictamen perquè el Consell de Ministres acordi la ubicació d’aquest organisme entre totes les candidatures presentades. El procés per escollir la nova seu es va iniciar el 13 de setembre i es preveu que en un termini màxim de 6 mesos -cap al mes de març de 2023- pugui estar resolt.

La candidatura de Sant Cugat ha posat en valor l’entorn de la ciutat, que compta amb nombrosos centres de transferència de coneixement i empreses tecnològiques d’alt valor afegit. A més, recentment Sant Cugat ha estat nomenada Ciutat de la Ciència i Innovació en reconeixement al seu compromís i aposta per l’R+D+i.

Des de la ciutat vallesana s’han impulsat projectes relacionats amb la intel·ligència artificial, com la implantació de càmeres per controlar i obtenir dades de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

El tinent d’alcaldia de Presidència de l’Ajuntament de Sant Cugat, Pere Soler, ha assenyalat que per a la ciutat “seria una oportunitat molt important acollir aquesta agència i reforçar així el nostre perfil innovador i tecnològic. Estem convençuts que la nostra candidatura serà tinguda en compte”.

L’Agència de Supervisió de la Intel·ligència Artificial és l’organisme que s’encarregarà d’assegurar el compliment de la regulació europea en matèria d’Intel·ligència Artificial (IA) i supervisar la seva correcta interpretació. Pretén conscienciar sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial en la societat per generar confiança en l’ús respectuós i garantista d’aquesta tecnologia. L’AESIA té com a missió principal minimitzar els riscos de la IA en la seguretat, intimitat i salut de les persones, així com la resta de drets fonamentals. També buscarà generar un ecosistema empresarial i de recerca en aquest àmbit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Sant Cugat opta a acollir l’Agència Espanyola de la Intel·ligència Artificial
To Top