Publicitat
Comarca

Alerten de l’aparició de gats enverinats a Vacarisses

En els cartells informatius que ha repartit, el consistori recorda que enverinar un animal suposa la comissió de diverses infraccions greus

Un dels cartells dirigits als ciutadans

L’Ajuntament de Vacarisses ha rebut diversos avisos de presumptes enverinaments de gats en algunes zones del municipi. Arran d’això, s’ha iniciat una investigació i s’està treballant conjuntament amb la Policia Local i la Comissió de Dret Animal del Col·legi d’Advocats de Terrassa per esbrinar aquests successos i localitzar-ne l’autoria si es confirma el delicte.

S’han repartit cartells informatius en les zones dels incidents. En aquests anuncis, el consistori recorda que enverinar un animal suposa la comissió de diverses infraccions greus. De fet, l’enverinament de gats o d’altres animals constitueix un delicte tipificat a l’article 336 del Codi Penal i castigat amb penes de presó de 4 mesos a dos anys. Si, a més, es produeix la mort dels animals, s’està cometent un segon delicte (maltractament animal), tipificat a l’article 337 i castigat amb penes de fins a 18 mesos de presó. Aquestes penes es veurien incrementades segons el nombre d’animals afectats.

Així mateix, l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics també en fa referència, amb una sanció que pot arribar als 30.000 euros. Tot plegat s’aplica tant si el gat té propietat reconeguda com si viu al carrer.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top