Publicitat
Ahir i Avui

Una fàbrica de solera que ara acull un supermercat

Fa uns trenta anys, on ara hi ha un supermercat de grans dimensions (i també altres negocis) passat el pont de la via del tren, s’aixecava unes de les grans empreses de la ciutat. Era la fàbrica Agut. Com ha succeït amb moltes altres empreses, ja no hi són. Ja no ocupen espai en la població. I, en una gran majoria d’ocasions, han donat pas a altres empreses o negocis. Llei de vida, que diuen.

Arxiu Diari de Terrassa/ Lluís Clotet

Trenta anys poden servir de termòmetre per veure, amb molta claredat, com han variat alguns contextos concrets. També podem dir que els noms dels carrers canvien, com és el cas i l’avinguda que de sempre ha contemplat aquests edificis, va passar de Gibraltar a Josep Tarradellas. No sabria trobar quina connexió poden tenir aquell tros de terreny d’hegemonia britànica amb la persona que va ser president dels catalans.
Està clar que la ciutat ha crescut molt i, cal recordar que, en les albors d’aquesta fàbrica, per aquella zona, no hi havia tota la col·lecció d’edificis que podem observar actualment. Com acostuma a passar, les ciutats creixen i aquesta no és l’excepció.
En definitiva, d’una empresa es va passar a una altra, amb connotacions i serveis molt diferenciats, això sí. Pitjor hauria estat veure un edifici que va envellint sense cap utilització.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top