Publicitat
Ahir i Avui

Fàbriques que van donar pas a temples del saber

Com ja hem assenyalat en anteriors ocasions, les funcions a què estaven destinats alguns edificis, posteriorment, canvien de rumb i passen a desenvolupar-ne d’altres. Ni millors ni pitjors. Simplement, són diferents. De fàbriques, especialment del sector del tèxtil a la ciutat n’hi va haver una llarguíssima llista i, moltes d’aquestes, van donar pas a antres sectors, com és en el cas d’avui.

Arxiu Diari de Terrassa / Alberto Tallón

L’antiga fàbrica Hilabor, que podem veure com era l’any 1990 en la imatge del passat, va donar pas al que s’anomena com Vapor Universitari. Es va passar, doncs, de ser una seu per manufacturar a una per aprendre. El que es diu, a vegades amb pompositat, un temple del saber. Saber perquè algú ensenya, no per res més. Tot i que es pot aprendre de manera autodidàctica, és cert.
L’any 1995, es va començar a canviar la cara de la fàbrica i ara podem contemplar els canvis, encara que, l’estructura de la part esquerra de l’edifici, comparat amb la fotografia antiga, denota que la idea de cara al futur no variava molt respecte a la idea original. El que canvia, és lògic, és el material, molt més nou en la instantània actual.
Era d’esperar que, en una ciutat amb tanta riquesa de fàbriques, algun dels seus edificis acabaria sent part del sector de l’ensenyament, tan present aquí.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top