Publicitat
Ahir i Avui

Quan un enclavament agafa el nom d’un establiment

A la placeta que trobem quan arribem a la part més punxeguda del carrer Font Vella, a l’esquerra, i fent cantonada amb el carrer Sant Pau i del carrer Cardaire, se la coneix popularment com la Cuina moderna. No és d’ara, ja fa temps d’això i el nom era d’un establiment on es podien comptar estufes.

Arxiu Municipal / Rafael Aróztegui

Alguns podrien pensar que el nom de cuina moderna provenia d’un restaurant de la zona, on presumiblement s’hi servien els plats o les receptes més modernes del moment. Però no. Resulta que la Cuina moderna no era un lloc on atipar-se menjant una suculenta ració del menjar més sofisticat de l’època. Expliquen que, a aquell establiment, anys després, s’hi va instal·lar la primera subcentral de telefonia, a finals del segle XIX, quan aquest aparell comença a tenir el seu èxit.
La placeta, actualment, presenta uns bancs que, cal dir-ho, representen el moment de descans de molts avis i àvies, i pares i mares, que esperen que els seus infants sortint de l’escola o d’alguna de les activitats anomenades com a extraescolars. No és estrany veure asseguts a avis que parlen de coses banals, mentre esperen que arribi l’hora. Nens i nenes també hi juguen. Són els germans i germanes que esperen al costat dels més grans, sense cap mena de paciència.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top