Publicitat
Ahir i Avui

Un bon tros d’un carrer que acaba amb demolició

L’any 1991 es va procedir a la demolició d’una part dels habitatges del carrer Vinyals i la via del tren dels Catalans. Tot per donar pas al soterrament d’aquests ferrocarrils i crear el Parc dels Catalans, una zona verda al costat de la Rambla d’Ègara que, sovint, acull inicis o finals de diferents curses atlètiques. Podem observar, a la imatge del passat, un camió que, probablement, s’enduia les runes que anaven deixant els operaris.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa / Nebridi Aróztegui

El que veiem al fons, continua ferm, impertèrrit. És la part posterior de l’asil Busquets. Eren temps de canvis en la urbanització del centre de Terrassa. El soterrament dels Ferrocarrils de Catalunya, els cèlebres Catalans, van donar peu a aquest part de la ciutat que ara acull aquest espai verd, per gaudi de gossos, els seus amos, joves que es reuneixen asseguts o estirats a la gespa, i ciutadans o visitants que, quan es pot, prenen el sol.
Un gran edifici com és l’asil Busquets enfront d’unes obres de remodelació de la zona. No és la primera vegada ni serà l’última que podem contemplar una estampa com aquesta. Ara, pels que vam veure com era el que ja no és, es fa una mica difícil recordar molts dels detalls que hi havia a aquest tros de la ciutat. Llavors, abans de la demolició, cada una estona per allà a prop passava un tren molt sorollós.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top