Publicitat
Ahir i Avui

De fabricar tota mena de fil a ser el guardià dels llibres

Sobre el que va ser l’edifici central de la Fàbrica Torredemer, una de les empreses més notables de la ciutat durant molts anys i que treballava en el sector del fil, s’aixeca la Biblioteca Central, edifici que es va inaugurar el 10 de maig de l’any 1998. Sota la batuta de l’arquitecte Josep Llinàs i Carmona, es va edificar una nova planta on, anys abans, s’havia fabricat fil per abastir a diferents productes.

Fotos:Rafael Aróztegui

Algunes de les recurrents crisis del món del tèxtil que van anar succeint durant els seus anys d’existència, es van superar, però la Fàbrica Torredemer va acabar sucumbint, l’any 1990, quan el sector gairebé estava tocat de mort.
A Terrassa, la Biblioteca per excel·lència era la Soler i Palet, amb seu al carrer de la Font Vella, però, amb el pas del temps, l’edifici estava malmès, cosa que obligava a unes reformes peremptòries. L’any 1998 va tancar les portes, circumstància que nio va afectar la ciutat, ja que l’Ajuntament tenia previst un pla de biblioteques, que va suposant la creació de la Central, al Passeig de les Lletres, on abans hi figurava la Fàbrica Torredemer.
Aquest equipament compta amb 3.425 metres quadrats de superfície. En total, a la Biblioteca Central hi poden cabre, aproximadament, uns 100.000 volums de llibres i altres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top