Publicitat
Ahir i Avui

Un centre d’ensenyament lligat a la indústria tèxtil

El fet inqüestionable que Terrassa va ser pal de paller de la indústria del tèxtil va molt lligat a l’aparició de l’Escola Industrial, l’any 1901. Tres anys més tard, s’ubicarà al seu actual emplaçament, convertint-se, dos anys més tard, en la seu on es cursaven els estudis relacionats amb l’Enginyeria Tèxtil. És un dels primers treballs a càrrec de l’arquitecte Lluís Muncunill, que va dissenyar un edifici amb certes influències dels estils anomenats historicistes.

Fotos:Arxiu Municipal / Rafael Aróztegui

En els seus inicis, se la coneixia com a Palau d’Indústries de Terrassa, nom que va derivar posteriorment en el més popular, el d’Escola Industrial, que encara avui dia és el que coneix una gran part de la ciutadania. Les diferents innovacions que ha anat experimentant aquella zona, amb la incorporació de nous edificis per l’ensenyament, com el del carrer de Colom, ha provocat un gir i moltes persones encara parlen de l’Escola d’Enginyers quan es refereixen a aquest equipament. A principis dels anys setanta, va irrompre la Universitat Politècnica de Barcelona i aquest centre passar a formar-ne part.
L’edifici presenta una planta baixa i dos pisos, amb un pati al seu interior. L’any 1943, la titularitat d’aquest centre va passar a mans de l’estat, però va mantenir la seva essència educativa. Tot continua com va començar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top