Publicitat
Ahir i Avui

Dels romans a operaris i a dues joves assegudes

Els romans, entre moltes altres coses, ens van deixar els amfiteatres. No vol dir que a cada ciutat o població n’hi hagi un, però sí que en trobem en alguns llocs. Són coneguts o tenen certa rellevància alguns, com és el cas del de Tarragona o del d’Empúries. Aquí en tenim un que, si bé no el van fer a l’època romana, vol representar-ne un com aquests. L’any 1984, a la plaça de Catalunya, algú va tenir la idea (bona) de construir-ne un.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

En la foto del passat veiem operaris fent la feina. Tot és nou de trinca, el que enllaça amb el que dèiem ahir de la passera de la Cogullada. És a dir, per segona vegada, la imatge antiga fa més goig que l’actual.
En la instantània de 2022, podem veure un amfiteatre que nota el pas del temps i que l’han farcit de pintades que, realment, no diuen res en concret. Diferències que ressalten, a més, són l’excavadora que fa la seva tasca al fons i l’absència d’arbres. És lògic, encara s’estava acabant de construir tot el perímetre.
En la fotografia actual, també és lògic, no surten els operaris. No sabem si encara treballen o ja s’han jubilat. O si van canviar de feina o si ja no fan res perquè, un dia, van tenir sort amb la loteria i es van poder retirar a gaudir de la vida, sense preocupacions. Veiem, assegudes, a dues joves que, potser, no juguen a la loteria.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top