Publicitat
Ahir i Avui

Detalls subordinats als ulls de la persona que s’ho mira

L’any 1991 es van escometre aquestes obres a una zona força cèntrica i transitada. Ho podem contemplar a la imatge del passat. Afectava dos trams, també cèntrics i transitats, com la rambla d’Ègara i el carrer de la Rasa i, de passada, a les persones que es dirigien cap al Raval de Montserrat o al Mercat de la Independència. Són aquella mena d’arranjaments que s’han de fer a les poblacions i que, tot i que fan la guitza, són del tot imprescindibles. Passa sovint i, si el tros és de molta volada, encara es nota més que s’està fent.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

A la fotografia antiga hi ha tants detalls, que no acabaríem mai. Es poden anar repassant perquè en cada un d’aquests detalls hi ha una història, sigui per explicar o per mantenir-la en secret la resta de les nostres vides.

Els detalls de la foto de 1991 tindran la importància que cada persona que s’hi fixi els hi vulgui atorgar. No es tracta de menys tenir la instantània actual, que està molt ben feta i també deixa veure alguns detalls, si bé no tants.

Particularment, el detall que més destacaria és el que es veu en primer pla. Un home condueix una Vespa, acompanyat d’una jove que va a darrere, de paquet, com en dèiem abans (ara suposo que també). Amb la mà esquerra fa un gest, no sabem si d’aprovació, com una salutació, o de reprovació, com dient, “fotos, no”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top