Publicitat
Ahir i Avui

Un dels dracs locals, que està de celebració grossa

Avui és el seu dia. Es diu Drac Baluk Astharot i està de celebració. És un dels molts elements de la cultura popular terrassenca, que està ben farcida en molts sentits i també en aquest planeta del bestiari. Si ens fixem en la fotografia més actual, que correspon a la Festa Major de la ciutat de fa un any, veurem llum i color, dos elements que ressalten la imatge del foc, tant present en aquesta classe d’actuacions.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

També reflecteix una Festa Major d’aquesta població la instantània del passat, i també es pot contemplar el mateix Drac Baluk Astharot que veiem a la foto de 2021. En aquest cas, però, no hi ha llum ni colors, encara que es poden intuir. Ja n’he parlat en anteriors ocasions: somio en blanc-i-negre i no passa res. La fotografia és de la Festa Major de 1995 i han passat moltes edicions d’aquesta celebració anual.
Avui li toca a aquest drac celebrar el que toqui, juntament amb els Diables de Ca n’Aurell, fidels companys d’aquesta bèstia que, quan es va fer la foto en blanc-i-negre, tenia dos anys. La Festa Major és el moment culminant, possiblement, per aquests elements de la cultura popular i és quan agafen molt de protagonisme. És, podríem dir, la seva setmana. Però no es poden obviar altres celebracions que també són importants per als dracs i ales altres figures del bestiari popular.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top