Publicitat
Ahir i Avui

Com tants d’altres a la part més històrica de les ciutats

Primer de tot, convindria saber qui és o era el tal Mosterol, que posa el nom al carrer de les dues instantànies que analitzem en aquesta oportunitat. Com explica en el seu magnífic blog una de les nostres fonts, Joaquim Verdaguer, que no fa molt, dissortadament, ens va deixar, aquest carrer “fa referència a Ramon Mosterol, membre d’una família resident en aquest carrer al segle XIV”, però també ens alerta que a aquesta via se l’ha conegut anteriorment amb altres denominacions, com el carrer de l’Hospital, d’en Vidal, d’en Pineda, d’en Barba o de Mossèn Font, encara que, popularment, se’l coneixia com el corredor de Cal Trossos.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Tants noms per un carrer tan petit, la veritat, sobta una mica, si bé no és un fet extraordinàriament estrany. A la imatge del passat, queda patent que el carrer està en meitat d’unes obres per adequar-lo als nous temps. Estem parlant de l’any 1994 i, segurament, no era l’únic tros de la zona que s’estava arreglant.
Al fons es pot veure amb claredat la Plaça Vella, ja que, el carrer aquest, és dels que rodegen aquest emplaçament tan cèntric. És un carrer, com ja hem dit, petitó, estret i de poca profunditat. Carrer típic, tal com el veiem ara i com es veia fa una pila de temps, del centre històric i que cabria perfectament a moltes de les poblacions catalanes i d’arreu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top