Publicitat
Ahir i Avui

Escoles específiques que han quedat antiquades

L’edifici que durant molts anys hem conegut a la ciutat com l’Escola de la Llar, ha passat, des dels seus inicis, per diferents denominacions, si bé, molt temps, la seva funció va ser la mateixa. Els seus orígens els podem situar l’any 1908, quan es va crear l’Escola d’Economia Domèstica. Per l’època de la qual estem parlant, no és difícil imaginar l’objectiu de l’escola i les connotacions que tenia llavors.

Fotos: Arxiu Municipal i  Alberto Tallón

Durant la República, es van incorporar assignatures que preparaven a les alumnes de cara un futur professional i ja no era només una escola de cosir i altres tasques de la llar. Quan va acabar la funesta Guerra Civil, les escoles municipals femenines, explica Joaquim Verdaguer en el seu blog, es van convertir en Escuelas Municipales de Economía Doméstica y de Cultura Femenina, un nom que, de per si, ja indicava de què anava la cosa.

Ara, aquest edifici és per fer classe a persones adultes, amb diferents opcions d’estudi i amb diversos objectius. És un centre destinat a les persones que es volen formar i que, en molts casos, abans no ho han pogut fer, pels motius que siguin.

Les parets d’aquest edifici, doncs, continuen sent testimonis de moltes persones que volen aprendre. Abans, en el passat, s’aprenien unes coses, i ara, unes altres, segurament, més actuals

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top