Publicitat
Ahir i Avui

De cartells publicitaris i hotels que van tenir renom

Posar una mena de cartell o mural per anunciar-se i fer-se una mica de publicitat no és res de nou. És molt vell, com podem veure a la imatge antiga. A l’inici del carrer de Sant Pere (o al final, depenent d’on es vingui), hi havia, en el passat, aquesta mena de rètol que avisava que aquell era el camí indicat (una sageta ho marcava) per arribar a l’Hotel Peninsular. Perdó, el Gran Hotel Peninsular.

Fotos: Arxiu Municipal i Alberto Tallón

Aquest hotel, també conegut com a Hotel Pompidor, a causa del nom dels seus primers propietaris, es va construir l’any 1903 i va estar al peu del canó fins a l’any 1922. Posteriorment, amb una part de l’edifici i on hi havia el Cercle Egarenc, es va obrir un nou negoci del sector hoteler, l’Hotel Victòria, que va tenir cert renom i que va tancar les portes a finals dels anys cinquanta. Actualment, l’ocupa l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

Quines coses té la història, que converteix el que va acollir a hostes en les seves dependències acaba sent una llar per gaudir de la cultura. Tornant al principi, destaca l’austeritat del cartell publicitari que anuncia cap a on es pot dirigir el que vulgui anar a l’Hotel Peninsular, pel que sigui, per agafar una habitació (o les que siguin), o per vendre coixins o forquilles. Curiós que destaqués aquest hotel quan, d’hotels, ara, a la ciutat, n’hi ha ben poquets.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top