Publicitat
Ahir i Avui

De seu d’entitat a escola de música i oficina de Correus

Lluís Muncunill, l’arquitecte de referència de la ciutat, ens va deixar una llista molt extensa d’edificis. Dissortadament, alguns ja no existeixen, per allò del progrés que, a vegades, més que progrés resulta ser un retrocés. La seu de l’Agrupació Regionalista, una entitat que va sorgir l’any 1890 i que va tenir com a membres molts personatges rellevants, va ser una de les seves obres.

Fotos: Arxiu Municipal i Alberto Tallón

Situada a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, amb els anys va passar a altres mans, a causa de les dificultats econòmiques de l’entitat. Va fer de magatzem tèxtil i, més tard, va ser la seu de l’Escola Municipal de Música. Durant el conflicte civil iniciat l’any 1936, l’edifici va convertir-se en un menjador infantil i va acollir a l’Auxili Social. Però, acabada la guerra, va recuperar la seva funció musical i va esdevenir, de nou, l’edifici de l’Escola Municipal de Música de la ciutat.

La cosa no acaba aquí. L’any 1960, aquest edifici de la factoria del gran Muncunill, va ser enderrocat i va donar pas a un de nou, que acull en l’actualitat les oficines principals de Correus a Terrassa. Aquest cas demostra que, a voltes, no som conscients del que decidim (o no ho són els que manen o els que tenen). No és l’únic cas d’edifici que ha acabat derruït. Per sort, les fotografies, deixen constància del que vam tenir.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top