Publicitat
Ahir i Avui

Un pati reformat que no s’assembla de res

Les instal·lacions administratives també necessiten o han necessitat un rentatge de cara o han passat per la fase en la qual es fan algunes reformes o remodelacions necessàries o per canviar una mica la fesomia de l’edifici en qüestió. Es pot comprovar en les dues fotos que presentem en aquesta edició. La imatge antiga ens mostra les obres per reformar el pati del consistori egarenc, una construcció de l’any 1989 i que va deixar aquest espai molt diferent, tal com el podem contemplar en la foto actual, que és d’aquest any.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Potser m’equivoco, però crec recordar que la primera vegada que em vaig endinsar entre les quatre parets del que molts anomenen “la Casa Gran”, és a dir, l’edifici del Raval, va ser quan em van tallar. Això de tallar era quan et cridaven perquè et tocava que et sortegessin per anar a complir amb la pàtria, en l’àmbit militar.

Després, compleixes d’altres maneres, pagant impostos com si s’hagués d’acabar el món. Et tallaven (per saber si la teva alçada estava en consonància amb fer el soldat) i ho feia una persona mítica a la ciutat que, la veritat, era molt agradable i propera amb els que anàvem allà perquè ens tocava passar per aquest tràmit. Es deia Torres tot i que, popularment, se’l coneixia com el “Torretes”. Recordar-lo era un deure que no es podia eludir a aquest espai.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top