Publicitat
Ahir i Avui

Part de la història de la ciutat que s’ha conservat

Estructuralment, podem apuntar que l’edifici que mostrem avui en les seves dues versions, una de 1995 i l’altra de 2022, no ha variat ni un pèl. Es manté en els nostres dies, amb els detalls lògics derivats del pas del temps, més o menys com era llavors. No és la primera, ni serà l’última vegada que ens trobem amb una eventualitat com aquesta. Edificis o construccions de la ciutat que, tot i que ja ha passat una pila d’anys, mantenen en l’actualitat molta part del que exhibien antigament.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Edifici cantoner, entre el carrer del Pantà i el carrer de la Rasa, acull les instal·lacions d’una escola, de nom Lanaspa-Giralt, amb oferta per a les etapes Infantil i Primària, que està situada en un lloc de privilegi, al rovell de l’ou de la ciutat.

És una construcció que en el seu dia s’anomenava Vapor Marcet Poal, una nau industrial com moltes d’altres que hi ha hagut a Terrassa. Ara, fa un servei diferent. Podríem dir que, fins i tot, millor que aquest edifici hagi derivat en la seu d’un centre d’ensenyament que no pas hagi acabat derruït, com va passar en altres, lamentablement.

Decisions que, amb la perspectiva del temps, van ser una posada de pota de gran proporció. Però ja no és hora de lamentacions i el que cal és alegrar-nos de tot el que s’ha pogut conservar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top