Publicitat
Ahir i Avui

De carrers dedicats a frares a altres dedicats a artistes

Possiblement m’aventuro massa, però apostaria que molta part de la ciutadania desconeix el nom d’aquest carrer. Haig de reconèixer que durant molt de temps, tampoc sabia el seu nom i, la veritat, ara que el sé, tampoc tinc un coneixement molt ampli de la persona a què va dedicat.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Lluís Clotet

És el carrer de Fra Bonaventura Gran que, després d’informar-me, era un tal Miquel Baptista Gran Peris, nat a Riudoms, i que va ser un frare franciscà que va acabar els seus dies a Roma. L’any 1906, el Papa Pius X, el va beatificar.

Passa en moltes ocasions, que sabem del nom d’un carrer, però tenim un desconeixement absolut de qui era la persona a la qual s’ha fet aquest petit homenatge. Perquè, que et dediquin un carrer, és com una mena d’homenatge que, a vegades, no s’ha fet en vida de la persona en qüestió.

De carrers, se’n dediquen a diferents personatges i de diversos sectors o disciplines. N’hi ha per sants o santes, per verges, per científics, per literats i fins i tot per futbolistes, com el carrer de Josep Samitier, a Barcelona.

N’hi ha per actrius i actors, per polítics, per militars i per a reis i reines. Fins i tot per pallassos, com la calle del Payaso Fofó, a Madrid. I per països, ciutats, regions o, fins i tot, per cantants, com la calle de Rocío Jurado, també a Madrid.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top