Publicitat
Ahir i Avui

Quan al de les Escaletes no hi veiem els esglaons

A finals del segle XIX, la ciutat no era com la veiem ara. No era un fet que només passi aquí i, si es repassen imatges d’aquesta època d’altres poblacions, trobaríem moltes similituds.

Fotos: Arxiu Municipal i Alberto Tallón

Hi ha escenaris que han canviat totalment, però altres conserven certes característiques, com és el cas. La fotografia del passat, en aquesta oportunitat, és de l’any 1880 i reflecteix, força bé, el que el temps ha suposat pel que respecte al seu aspecte.

Ja vam parlar en el seu dia del carrer de les Escaletes, un carrer que, continua presentant una important pendent o inclinació, però que suposa una pujada de certa duresa, si el contemplem des del carrer Nou de Sant Pere.

Com sempre, les perspectives són les que dominen les sensacions. I, si no tenim més remei que passar per allà i tornar pel mateix lloc, el que és una baixada, després es converteix en una pujada.

Si analitzem, ni que sigui breument, la instantània antiga, veurem com una dona, a l’esquerra, està asseguda a terra, molt probablement, fent alguna labor, deixant passar el temps o, qui sap, esperant l’arribada d’algú preeminent.

També podem destacar, a la part del fons, un parell de siluetes, gairebé fantasmagòriques, de dues possibles persones que passaven per allí en el moment de la fotografia. D’escaletes, no n’hi havia, això és cert.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top