Publicitat
Ahir i Avui

Temps de color gris, quan la neu es presentava

A la imatge antiga podem observar com va nevar el dia de Sant Esteve de l’any 1962. La ciutat venia d’una riuada infernal, que va causar molts morts i destrucció, i per Nadal, va haver de suportar aquesta invasió en forma de neu.

Fotos: Arxiu Municipal i Nebridi Aróztegui

Pitjor, però, era el que havia de suportar llavors, en forma de general, com reflecteix també aquesta fotografia.

Eren temps molt més grisos i el monument, que en deien “a los Caídos por Dios y por España”, forma part dels records d’una bona part de la ciutadania que ja ha sobrepassat la juventud i, o ja hi és, o s’acosta a la tercera edat, aquella expressió inventada per no dir vellesa, com si ser vell fos un defecte.

El monument aquest, estava al costat del Passeig i davant de la Mútua i quedaven per a la posteritat dos soldats d’èpoques diferents, una mena de figura, braç dret en alt, i, al bell mig, l’escut amb allò tan rònec de l’àguila imperial i “el yugo” i les cinc fletxes, les de “mi haz”, com resava la cançoneta.

Afortunadament, aquells temps de blanc-i-negre, grisos a més no poder, van passar a temps de més colors i, el monument, es va retirar. Com la neu, que ja no ve tan sovint per Nadal, com seria lògic, segons el que vam aprendre a l’escola. Ara, els floquets de neu ja no ens visiten com abans, però sempre ens queda el record.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top