Publicitat
Ahir i Avui

Bancs, dels de diners, que ja s’han esfumat

D’entitats bancàries, si tornem mentalment al passat, n’hi havia una bona col·lecció. Les successives crisis del sector van motivar les absorcions, les fusions o les desaparicions, i noms diferents. Tot això, unit a l’afició que tenen ara d’anar reduint oficines, fa que costi més que llavors topar-se amb un banc quan hom passeja pels carrers de les ciutats.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

A què ve aquesta pallissa? Doncs a les imatges d’avui, que posen de manifest el que en fases consecutives van ser diverses oficines relacionades amb diferents entitats del sector. Si la memòria em ve a favor, el que era la seu del Banc Central, amb el pas dels anys, va acollir altres entitats, algun fruit d’aquelles fusions.

Era al que en dèiem el carrer dels bancs i el motiu és que allà estava ple d’oficines de les moltes entitats que hi havia. Aquesta oficina en concret, fa cantonada amb el carrer de la Cisterna.

L’edifici s’ha de reconèixer, és força solemne, com si pogués acollir grans reunions o trobades de personatges importants de la societat. He d’admetre que no hi he entrat mai i, ara que està buit i sense servei, és un espina que porto clavada.

No és una espina d’aquelles que pot provocar remordiment. Tampoc cal fer-ne un gra massa, que la vida són dos dies i un ens el passem dormint.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top