Publicitat
Ahir i Avui

Un edifici amb múltiples anècdotes per rememorar

A l’edifici en el qual es van dur a terme tota mena de gestions de documentacions variades i de judicis, actualment no s’hi fa res. L’edifici dels Jutjats situat a la Rambla d’Ègara roman tancat, a l’espera que li adjudiquin alguna utilitat.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui 

Segons s’apunta, el següent destí d’aquest edifici podria ser per establir un centre d’ensenyament.

Van ser molts anys acollint judicis i tramitacions diverses, des de temes relacionats amb naixements, passant pels casaments i acabant amb les defuncions. En aquests moments, aquestes funcions es realitzen a la nova seu que, és de suposar, ja serà la definitiva.

L’antiga seu dels Jutjats, que ara està tancada, ens podria explicar mil-i-una anècdotes. Per allà van passar moltes persones, algunes cada dia, ja que hi treballaven. Altres sovint, pel fet que eren o són del ram de l’advocacia i, de tant en tant, anaven a exercir la seva professió. Altres hi anaven sense ganes, la gran majoria proclamant una innocència que, potser en el seu interior, sabien que no era certa.

Algunes d’innocents, també hi devien passar, i testimonis, alguns fiables i altres no, i parelles que es volien casar, o pares i mares que volien inscriure als fills acabats de néixer. Del bullici gairebé perpetu al silenci absolut. Del tot al no-res. Fins quan toqui.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top