Publicitat
Ahir i Avui

Una vella estació plena de records que va traspassar

Tornem a recuperar un edifici que, durant molt de temps, va ser força emblemàtic a la ciutat. En aquesta oportunitat, la perspectiva és des d’un angle completament oposat a l’anterior referència a aquesta estació dels Ferrocarrils Catalans, com es deien llavors.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Per aquesta vella estació, ara ja només present en les memòries o en els somnis de qui la vam conèixer, hi va passar una quantitat de persones incalculable. Eren temps diferents, amb una flota de trens molt diferent de les d’ara.

La visió de la fotografia del passat, que es va fer l’any 1985, també ens mostra una part de la Rambla d’Ègara que, curiosament, està atapeïda de cotxes. Fins i tot, alguns aparquen a places que ara estan completament prohibides. Coses del progrés, possiblement.

Si, pels motius que siguin, sovintejàveu aquesta estació, recordareu com n’era d’àmplia pel que respecta al seu vestíbul. També us vindrà a la memòria el bar i l’entrada a les andanes, on se situaven sovint treballadors de la casa per recollir els bitllets i, de passada, atrapar a algun murri que s’havia colat sense pagar.

00
A la ment em ve la galleda a la qual, aquell home, llençava els bitllets de cada tongada. Eren els temps de Segona i Tercera classe i en els quals, als vagons, es podia fumar. El passat és el que era i ara només ens queda el record.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top