Publicitat
Ahir i Avui

El Grinzing, un altre al catàleg de bars mítics

Tanquem avui, no sabem si per sempre, aquesta mini nissaga o sèrie de fotografies relacionades amb la Plaça Vella. No podia faltar aquesta part, on durant molts anys va regnar el Grinzing, un establiment de la part dels “pijos”, dins de la plaça que, en alguns entorns, es coneixia com la plaça dels “pijos”. Aquesta era la percepció de molta gent, si bé cal recordar que aquest entorn es dividia en diferentes “tribus urbanes” i, a un cantó destacaven aquests, els anomenats “pijos” i a l’altra els que es coneixien com “progres” o macutaires”.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Eren altres temps. Al Grinzing hi anaven molts dels que anaven al “Chapeau” o al Gran Casino”. Bevien cervesa o algun combinat i fumaven “Winston” o “Marlboro”. A l’altra banda també bevien cervesa, però acostumaven a fumar altres coses d’embolicar.

El Grinzing substituïa al que, també durant un temps, va ser l’Snack-Bar “Las Vegas”, un altre establiment mític del sector restauració de la ciutat que ja no hi són, com van ser el “Pompeya”, el “Tao”, “L’Hostal del Fum” o “Ca l’Emília”. Una gran majoria dels que hi anaven, demanaven a la barra i treien la seva beguda fora, per contemplar el panorama. Davant, i en deien els galliners, se situava molta gent, asseguts a unes barres de color verd. Nois i noies, es repassaven amb ulls d’escalf.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top