Publicitat
Ahir i Avui

Ascendent i descendent, per un canvi de rasant

Tècnicament, el que ens ofereixen avui les dues imatges és un canvi de rasant. Buscant i regirant, el seu significat és aquest, “Punt d’intersecció de dues rasants corresponents a dos trossos de carretera o carrer de diferent inclinació, especialment quan un d’ells és ascendent i l’altre descendent segons un mateix sentit de marxa”. En aquest cas, són dos trossos de carrer, el del Pare Llaurador i el de Sant Marc.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

És una definició d’allò més lògica i un canvi de rasant sempre s’ha de produir quan hi ha dues rasants. És de primer de Bàsica, que en dèiem llavors, o de com es digui ara aquell curs. En aquells anys, el carrer ascendent era aquest, però també es podia circular de manera descendent. Ara ja no, només té un sentit. Intuïm, però, que passava el mateix al carrer de Sant Marc, que tenia dues direccions, fet que no podem recordar amb exactitud.

La inclinació del carrer del Pare Llaurador que observem a la foto antiga, de novembre de 1987, sembla molt més pronunciada que la que veiem a la instantània actual. Tanmateix, no és molt diferent respecte a l’actualitat.

És una qüestió de poca importància, que tampoc aclareix res ni té un significat de molta rellevància. El cas és que la zona continua sent de força circulació si ens referim als vehicles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top