Publicitat
Ahir i Avui

Places amb noms sabuts i graciosos sense gràcia

Hi ha noms de carrers, places o monuments que, pel senzill fet que tenen la mateixa denominació que altres de més cèlebres o més reconeguts (encara que formin part d’altres municipis o poblacions), que sembla que no acabin de gaudir del reconeixement que han meritat. Són dignes de mencions i elogis, com qualsevol altre, si bé el carrer o el monument famós, els hi pispa tota classe de protagonisme.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Després d’aquesta carregosa introducció, és l’hora d’anar al gra. Les imatges d’aquesta edició se centren en la plaça de Catalunya, però la de Terrassa. És sabut que la de Barcelona és la més cèlebre i la que, segurament, molta gent visiona a la seva ment quan se l’esmenta.

Tanmateix, aquí i a moltes altres ciutats o pobles, hi ha places que tenen aquest nom, així com, per exemple, aquí tenim la Sagrada Família, que no té res a veure amb la que dissenyà Antoni Gaudí i que encara es continua ajustant per tal que s’acabi l’obra.

Si comparem les dues fotos, a la del passat, de l’any 1993, hi trobem una cinta que no deixa accedir a l’escultura “Drac Màgic”, d’Àngel Màdico. És un detall que sembla que no és per casualitat. Aquesta obra, elaborada amb acer inoxidable, va necessitar una restauració a causa que, els que van de graciosos i no ho són, la van malmetre. Coses de la trista vida dels graciosos sense gràcia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top