Publicitat
Ahir i Avui

Un magatzem que conserva imatges de tot

D’una imatge a l’altra hi ha una distància de trenta anys. L’antiga, de 1992, també és del mes d’octubre. En els dos casos, apareix l’edifici de l’Arxiu Tobella, de clara tendència modernista i que, abans, es va conèixer com el Magatzem Joaquim Alegre o el Magatzem Farnés i, com passa sovint a la ciutat, va ser una obra de l’arquitecte Lluís Muncunill.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Ja que les dues fotografies no presenten grans divergències i, podem dir-ho, el seu estat tampoc sembla molt diferent ara comparat amb abans, toca divagar una mica. Un magatzem actual no tindria mai la forma ni el disseny d’aquest, que es va construir a principis del segle XIX. Si ens imaginem un magatzem actual, no el visionem amb aquesta porta ni amb les finestres que mostra la seu de l’Arxiu Tobella.

Un arxiu molt preuat perquè acull una bona col·lecció de fotografies que radiografien la ciutat i la seva història. També s’edita des d’aquí un recull d’imatges de l’any, amb la Montse Saludes com a factòtum de tot plegat. Les fotografies antigues, com passa aquí, a aquesta secció, acostumen a agradar, en general.

El record del passat i viure, encara que sigui en una imatge, moments del passat, és una activitat que atrau molta gent. Són exercicis de memòria que tenen molts entusiastes i pocs detractors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top