Publicitat
Ahir i Avui

Els contrastos en els dos noms d’una avinguda

Aquesta avinguda va passar de tenir el nom d’un terreny i vella reivindicació pàtria a tenir el nom d’un polític molt demanat després de la mort del dictador. “Ja soc aquí” va ser una frase de Josep Tarradellas quan va aterrar a terres catalanes, que es va fer molt popular en aquells temps. Gibraltar, aquella terra promesa reivindicada per alguns sense èxit, va ocupar molt de temps el nom d’aquesta avinguda fins que es va girar la truita i es va substituir pel que, llavors, va ser president de la Generalitat, ja a casa i no a l’exili. És un gran contrast, s’ha d’admetre.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Després d’aquesta elemental introducció amb elements històrics i records de primera mà, seria bo repassar les dues imatges que, en realitat, no difereixen gaire, l’una de l’altra. Llevat de la intensitat de tràfic que es pot contemplar a la més vella, la que correspon a l’any 1991, la resta són elements que es podrien intercanviar sense que es notés gaire la permuta.

Veiem negocis a una i altra instantània, blocs de pisos que no han experimentat molts canvis i també podem observar arbres ben ferms i situats, més o menys, de la mateixa forma. El pas del temps, com sempre, ens presenta diverses possibilitats. A voltes, el paisatge és un record en les ments dels més antics. I, a voltes, és tan similar que es pot confondre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top