Publicitat
Ahir i Avui

De temps de pessetes i de cafès un 66% més barats

Nova sèrie, en aquesta oportunitat, centrada en algunes de les benzineres que podem trobar a la ciutat. No hi ha un motiu per iniciar aquesta nissaga que conformen tres entregues.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Res a veure amb reivindicacions respecte al preu del combustible o altres raons que podrien ser de pes, però ni pes i res. No farem menció de les companyies que apareixeran, no és pas un aparador publicitari. Com sempre en aquesta secció, l’objectiu és comparar fotografies d’abans amb les d’ara.

La imatge antiga, la que correspon a 1990, any de la fundació de la Universitat Pompeu Fabra, ens mostra el preu dels carburants en pessetes, aquella unitat monetària que hi havia llavors i que, dissortadament, van substituir els euros, permetent que un cafè augmentés un 66% el seu preu.

Zas!, D’un dia a l’altre, clavada general. És inoblidable com vam viure com desapareixien sense pausa aquella col·lecció de nous bitllets a les nostres butxaques, moneders o carteres. Ni Houdini va tenir tanta habilitat en l’art de l’escapisme.

Tornant a la benzinera, com és lògic, s’ha modernitzat tal com es comprova observant la instantània d’ara, que es va concretar l’any 2022. Aquell 1990, que va veure com M aradona perdia la final del Mundial contra Alemanya, tot era més senzill, probablement.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top