Publicitat
Ahir i Avui

Del catàleg de les benzineres històriques

En un hipotètic catàleg de benzineres per a la història de la ciutat, la que presentem en aquesta edició, ocuparia un dels llocs preferents, juntament amb la que hi havia al Portal de Sant Roc, popularment la de Cal Jover o la de dalt de tot del carrer de Topete, coneguda com la de Cal Soler.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Són les que recordem de la nostra època, però segur que n’hi ha d’altres també força mítiques.

Si ens fixem en la fotografia actual, de 2023, comprovarem que aquesta benzinera ja no està al servei del públic. Tancada i barrada. Si passem a l’altre cantó i ens centrem en la imatge més antiga, que és de 1991, l’any de la consecució del primer anell de l’NBA per part dels Chicago Bulls, no ens sorprendrà visionar el cartell que ens mostra el nom de la benzinera, Sant Cristòfol.

També podem observar el tràfec de cotxes i persones en aquells temps. Era una benzinera amb cert encant, no podríem precisar els motius. La maquinària és molt oposada a la que podem trobar en les benzineres actuals.

Llavors, a 1991, any de l’estrena de la pel·lícula “Thelma i Louise”, dirigida per Ridley Scott, aquesta benzinera funcionava a tot drap, durant cada hora del món. Desconeixem els motius per als quals està tancada. Ara forma part dels records de molta gent. Cadascú té els seus, segurament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top