Publicitat
Contingut patrocinat

“BBVA facilita de forma pionera el canvi de banc a través dels seus canals digitals”

Entrevista a Gonzalo Poveda Moreno, responsable de vinculació de nous clients de BBVA a Espanya

En què consisteix el Servei Canvi de Banc de BBVA?
El maig de 2020, BBVA va llançar aquest servei a través dels seus canals digitals de forma pionera. Canviar d’entitat sempre ha estat un fre a l’hora de començar una nova relació bancària, ja que traslladar tots els ingressos, rebuts, transferències recurrents i fins i tot el saldo disponible era una tasca manual i que requeia sempre en el client final. Ara, amb aquesta nova funcionalitat els nous clients de BBVA poden fer de manera molt més còmoda totes les gestions per realitzar el canvi de banc. L’eina permet que sigui un procés àgil i que no calgui anar a cap oficina de BBVA ni de cap altre banc. És un sistema molt segur; es tracta d’un servei regulat per una norma interbancària. A més, és gratuït i 100% en línia.

Quins passos ha de seguir el client?
BBVA ha dissenyat un procés àgil i senzill. El client pot apropar-se a alguna oficina, però no és necessari, Només ha d’entrar a l’app o la web de BBVA i en menys de cinc minuts cursa la sol·licitud de trasllat del seu compte. Tan sols cal que indiqui el compte a traslladar, la data en què es desitja que s’executi el trasllat i quina operativa vol diferir a BBVA, els seus ingressos, els seus pagaments, les seves transferències periòdiques i el saldo del seu compte, entre altres. A més, també pot demanar la cancel·lació del seu altre compte.
Amb tota aquesta informació, BBVA es posa en contracte amb l’altra entitat i inicia tots els tràmits. Un cop comencen les gestions, el banc informa el client en tot moment via mail o a través de la web o l’app.

El trasllat del compte ha de ser total?
No, el client pot escollir quina mena de trasllat vol dur a terme. Poden haver-hi casos en què necessiti un trasllat total de la seva operativa, incloent-hi ingressos, pagaments, transferències periòdiques, traspàs del saldo i cancel·lació del compte. Però també es pot demanar només alguna d’aquestes opcions. El procés és molt flexible.

Què cal per poder accedir a aquest servei?
El primer pas és tenir o obrir un compte a BBVA. Una vegada ja se n’és client, es pot sol·licitar el trasllat i escollir què es vol fer. Així, BBVA, amb previ consentiment, es posa en contacte amb els pagadors i els emissors de rebuts (aigua, llum, gas, internet, etc.), així com amb l’altra entitat financera, sense que l’usuari hagi de fer gestions addicionals.

Com han reaccionat els usuaris de la seva banca mòbil a l’arribada d’aquesta funcionalitat?
A BBVA prestem molta atenció a l’opinió dels nostres clients. En aquest cas estem molt contents amb l’acollida obtinguda. Els clients que l’han utilitzat els últims tres mesos l’han puntuat amb un 9 sobre 10, sent una de les funcionalitats amb millor puntuació de l’app de BBVA.
Addicionalment, estem molt contents amb com l’han acollit els nous clients. I és que sis de cada deu clients que han realitzat un trasllat eren nous, la qual cosa ens referma en la utilitat del servei a l’hora de fer el pas de fer el canvi d’entitat financera. L’últim any, més de 100.000 persones han utilitzat alguna operativa del Servei Canvi de Banc. Això reafirma que l’eina és de gran utilitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top