Publicitat
Cultura i Espectacles

Miki Núñez fa doblet de premis amb RAC105

Nuñez guanya doble premi a millor artista per votació popular i el de millor videoclip de l’any

El cantant de Terrassa, Miki Nuñez, suma més premis. Nuñez ha fet doblet amb el premi a millor artista per votació popular i el de millor videoclip de l’any,   després que Rac105  hagi anunciat avui la llista completa dels guanyadors dels #PremisRAC105. Albert Buscarons, coordinador de RAC105, i Jofre Llombart, sostsdirector de RAC1 i RAC105, han estat els encarregats de desvelar els set premiats, en una roda de premsa a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. 

El jurat dels Premis RAC105, format per Jofre Llombart (sotsdirector de RAC1 i RAC105), Albert Buscarons (RAC105), Agnès Marqués (No ho sé de RAC1), Silvia Colomé (Cultura de La Vanguardia), Laura Durán (Canet Rock), Jordi Herreruela (Festival Cruïlla) i el doctor Bonaventura Clotet, han trïat els guanyadors següents:

Millor artista per votació popular

Ha estat  l’últim premi que s’ha anunciat però ha valgut la pena pels terrassencs i els fans de Miki Nuñez. El cantant egarenc ha rebut el premi al millor artista, una categoria en què el guanyador l’ha escollit el públic. El públic havia de tenir veu i vot als Premis RAC105 amb la votació a millor artista o grup patrocinada pel Festival Cruïlla. Miki Núñez ha aconseguit fer-se un lloc importantíssim en l’escena catalana i ha aconseguit ser un personatge molt estimat que, a més, premia amb molt de seguiment els seus mèrits artístics. Per això, amb un 39% dels vots, el Premi RAC105 a millor artista és per a Miki Núñez.

Millor videoclip

Gravar en temps de pandèmia tampoc ha estat una cosa fàcil, i per això Escriurem  #JoEmCorono, en la seva versió col·lectiva, ha guanyat el premi al millor videoclip. Si els Premis RAC105 han nascut per reconèixer la feina feta pel sector en l’etapa més difícil per a la música, el jurat no podia passar per alt un esforç col·lectiu de 16 artistes per recaptar fons per a la campanya “Jo em corono”, per al desenvolupament d’una vacuna pionera a escala mundial contra el covid-19 i l’estudi clínic per a la prevenció i tractament d’aquesta malaltia. Miki Núñez va cedir la cançó i els beneficis íntegres a la campanya i ell i 15 companys van quadrar agendes per posar imatges a aquesta versió col·lectiva d’Escriurem, Premi RAC105 a millor videoclip.

 La canço que més ha sonat

El primer que s’ha anunciat ha estat el premi a la cançó que més ha sonat a RAC105 durant l’últim any. Aquest reconeixement és per a Suu. El seu Tant de bo ha estat el tema que més han escoltat els oients de RAC105. El salt de maduresa de Suu des del seu primer disc fins a Ventura és evident en la sonoritat i en la composició. Amb el productor Carlos Sadness ha aconseguit una associació d’èxit capaç de crear una cançó que ha connectat amb públics diversos i d’edats diferents i que ha aconseguit deixar empremta en la memòria del públic. Fins al punt que, per mèrits propis, aconsegueix el Premi RAC105 a la producció catalana que més ha sonat aquest any a l’emissora.

Millor directe 

Buhos és el guanyador del premi al millor directe gràcies al seu nou espectacle Teràpia col·lectiva, que s’ha fet amb totes les mesures de seguretat pel covid-19 i que, a més a més, ha sabut reinventar-se amb un nou concepte de concert. Tot i ser conscients de la dificultat de presentar en directe un disc plenament festiu en situació de pandèmia, Buhos ha reorientat el seu espectacle cap a un format teatral sense renunciar a l’essència de les seves gires habituals amb banda completa. Recitals que abans omplien milers de persones i que en aquests mesos s’han pogut veure readaptats per a una mitjana de 700 espectadors en més de 20 poblacions de Catalunya. Teràpia col·lectiva de Buhos aconsegueix el premi RAC105 al millor directe.

Millor Cançó 

Eso que tú me das, de Jarabe de Palo, ha estat escollida com a millor cançó. Un tema que forma part de l’últim treball de Pau Donés.

Parlar de la mort parlant de la vida, treure la part positiva d’un tràngol molt difícil, tancar una carrera de 25 anys amb un missatge d’agraïment i fer-nos conscients que de vida, només n’hi ha una. I tots, en algun moment, l’hem passat amb les seves cançons. Eso que tu me das de Jarabe de Palo, Premi RAC105 a millor cançó.

Millor àlbum 

Nil Moliner i el seu últim disc, Bailando en la batalla (Ahora más que nunca), és el guanyador de la categoria a millor àlbum. Un disc amb grans cançons com BailandoMi religión i Soldadito de hierro. La reedició del primer disc de Nil Moliner ha aconseguit col·locar un estil associat històricament a la música cantada en català en posicions d’èxit a tot l’estat. La seva trajectòria anterior a la carrera en solitari l’ha entrenat per editar un primer àlbum ple de tornades rotundes, cançons que amb el pas dels mesos es converteixen en himnes i una manera d’interpretar-les que fa identificable el segell Moliner des del primer moment. Per tot això, Bailando en la batalla (ahora más que nunca) és el Premi RAC105 a millor àlbum.

Grup revelació 

Stay Homas són els guanyadors del premi de grup revelació, un reconeixement merescudíssim després de la seva arrencada apoteòsica. J a fos per passar l’estona, per acompanyar la gent durant el confinament o per qualsevol altra raó, gran part dels artistes van decidir compartir el seu art a través de les xarxes en l’època més dura de la pandèmia. És el que van fer Stay Homas des de la seva terrassa, sense ser conscients que les reproduccions se sumarien per milions i que la repercussió de les seves cançons tindria abast mundial.

La Gala 

Però no només s’han anunciat els premiats; també hem pogut saber les actuacions que tindrem a la gala dels Premis RAC105. Passaran per l’escenari Stay Homas, Suu, Beth, Nil Moliner i Els Amics de les Arts. I per primera vegada viurem l’estrena en directe de la nova cançó de Doctor Prats i el duet de Sara Roy i Miki Núñez. Tots  els assistents hauran de passar un test d’antígens previ, gràcies a Cetir Ascires, i se seguiran totes les mesures de prevenció i seguretat marcades per les autoritats. La gala, que presentaran Marc Giró i Montse Vidal, també es retransmetrà en directe per RAC105 des de les 20 h. RAC105, compromesos amb la música juntament amb Estrella Damm, Robin Mask, Frit Ravich, General Òptica, Euroaula i Cellers Maset, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top