Publicitat
Cultura i Espectacles

Gran festa literària amb premis

El premi de poesia Agustí Bartra és per a Israel Clarà amb “Jocs de vida”

Els premiats a la biblioteca central / Alberto Tallón

La Biblioteca Central de Terrassa (BCT) ha estat l’escenari aquest dimarts del lliurament dels premis literaris en tribut a les figures Agustí Bartra, Anna Murià i Josep Soler Palet. En aquesta edició, el guardó del XVIII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia ha estat per a Israel Clarà, de Mollet, amb l’obra “Jocs de vida”. El premi consisteix en la publicació en edició comercial del seu llibre. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en règim de coedició amb Pagès Editors.

Pel que fa a la tercera edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, el guardó ha estat per Dani Vilaró, de Sant Cugat, amb l’obra “La vida elàstica”. Com a premi, l’editorial Violana Edicions publicarà el llibre guanyador i entregarà una dotació de mil euros a l’autor. Sara Celaya ha estat finalista d’aquest premi amb l’obra “En un lloc entre estranys” que també serà publicada en edició comercial per Voliana Edicions.

Per últim, i pel que fa al XII Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet s’han concedit tres premis. El pri mer premi ha estat per a Mónica Bofill amb l’obra “Secrets revelats”, que ha rebut un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de la llibreria La Casa del Libro. El segon premi ha estat per a Mari Luz Gerona amb l’obra “El malson”, que ha rebut un lot de llibres valorat en 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta. El tercer premi ha recaigut en Maria José Garcia amb l’obra “Ones forjades”, que ha rebut un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària.

Els certàmens dedicats a Agustí Bartra i Anna Murià, la seva companya, i a Josep Soler i Palet estan molt arrelats a la ciutat. La convocatòria és de l’Ajuntament i compte amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i l’Ateneu Terrassenc. Així mateix hi ha una implicació de llibreries de la ciutat i també d’editorials que es comprometen a la publicació comercial de les obres premiades. L’acte d’ahir, que havia de presidir la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, també va comptar amb l’assistència de membres del jurat i representants de les entitats organitzadores i col·laboradores.

Publicitat
Gran festa literària amb premis
To Top