Publicitat
Cultura i Espectacles

Mirades als horts urbans

Marta Garcia farà una exposició sobre la terra i la seva gent

Marta Garcia s'ha endisat en els horts urbans

Els projectes culturals presentats i aprovats en el programa d’ajuts del programa Crea de l’Ajuntament apleguen objectius i llenguatges artístics diversos. Fins ara hem pogut fer un tast d’alguns d’ells com els espectacles “Les traces de silenci”, d’Ester Làzaro, “Don Giovanni”, de Terrassa Òpera i “Murmut” de Brothers and Cia. A més d’aquests espectacles, que ja estaven en marxa, s’han presentat idees més innovadores com Terrassa Sonora amb la que es pot visitar el patrimoni local amb música. Anant més enllà també cal citar altres projectes de caràcter més socioeducatiu com Virals per donar eines als joves per gestionar les seves emocions.

Aquest mes de gener sortirà a la llum “Ritus de pas”, de Marta Garcia Cardellach, que exposarà les seves vivències compartides en els horts urbans comunitaris gestionats per Plantem-nos, al carrer Montserrat, i Boixac, al Segle XX. L’artista explica que “ha fet un treball de recerca sobre aquestes terres de conreu i la seva gent a partir d’anar al lloc, conversar amb ells i col·laborar amb ells. Tot amb l’objectiu de conèixer i documentar la mirada i el testimoni de les persones que hi treballen i el seu vincle amb la terra”.

D’aquesta experiència han sorgit unes imatges –antotípies– que es trobaran en diferents parades d’autobús de la ciutat. L’artista destaca que “són fotografies fetes amb la fotosensibilitat de diferents pigments vegetals extrets dels horts de Terrassa”. L’exposició s’inaugurarà el dia 11 de gener i es podrà veure durant un mes.

Marta Garcia Cardellach va idear aquest projecte “Ritus de pas” durant la pandèmia i el va presentar a la convocatòria del Crea. El procés de treball ha estat molt col·laboratiu, donat que hi han participat fins a 18 persones en documentar els testimonis i la seva activitat a la terra. L’artista, que és de Terrassa, es dedica professionalment a la fotografia en el món de les arts escèniques i a la pedagogia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Mirades als horts urbans
To Top