Publicitat
Cultura i Espectacles

Un calaixet ple de contes

Jordi Martínez farà la presentació del seu primer llibre a la BCT

Jordi Martínez ha fet la primera incursió en la narrativa /Nebridi Aróztegui

Hi ha moments a la vida que, ingènuament, es comet un error i aquest s’esmena per atzar en un encert. Això és el que li va passar al terrassenc Jordi Martínez. Es va posar a escriure una història per presentar-la a un concurs de narrativa, però fent un repàs a les bases es va adonar que s’havia confós amb l’extensió del text: demanaven 20 mil caràcters i havia escrit 20 mil paraules. Ho havia llegit de pressa i ho va interpretar malament. El resultat és que va triplicar el que requeria el certamen i no va poder rectificar a temps perquè el termini ja s’exhauria en pocs dies.

Martínez estava satisfet de la narració feta i va decidir aprofitar-la. “El relat que vaig escriure parla de futur i estava content de com havia quedat. Així que vaig pensar a crear dos relats més, un sobre el present i un altre sobre el passat”, explica l’autor, que afegeix: “Són històries per a públic adult, independents, encara que d’alguna manera totes estan lligades i van creant un cercle entorn de l’ésser humà i coses que li passen en mig d’un univers fantàstic i de ciència-ficció”.

Les tres narracions van acabar configurant el llibre “El calaixet de les històries” que ell mateix va editar, amb il·lustracions de Xavier Almirall, també de Terrassa, i que es pot adquirir a Amazon. Ha estat molt ben rebut. Tant és així que l’han inclòs a la categoria de “Beta mundial” per editar en tapa dura.

La bona acollida va animar al tàndem a explorar el tema de les presentacions en biblioteques i espais afins. També hi ha hagut sort. La gira comença els dies 18 i 20 de gener a Sabadell i el 22 del mateix mes a la Biblioteca Central de Terrassa. I després vindrà Manresa i Girona.

Amb aquest llibre, Jordi Martínez fa la seva primera incursió en el món literari de la publicació. “Tinc moltes llibretes escrites, però aquesta és la primera vegada que he fet un llibre”. A l’hora de crear, li agrada la ciència-ficció. “El relat que anava a concurs, que ara ha pres el temps de futur, és una fantasia sobre la colonització del planeta Mart i vaig tenir l’ajuda del gran científic Guillem Anglada Escudé, que és d’Ullastrell, i que és reconegut internacionalment”.

Xavier Almirall ha il·lustrat els contes.

Els altres dos relats se centren en temes diferents. El del passat ens transporta cap a la Grècia clàssica i a la figura d’Aristides, el general i home d’estat a Atenes que va ser expulsat de la ciutat perquè -irònicament- lluitava contra la corrupció. El del present presenta a dos personatges, Xi i Jan, que interactuen sense saber-ho.

Aquests contes s’acompanyen de les il·lustracions de Xavier Almirall, fotògraf de professió. “He creat dos dibuixos per cada conte –descriu– que representen el contingut de manera simbòlica. Per exemple, en el conte sobre mitologia grega hi ha un mussol (el d’Atena). Són il·lustracions molt nítides i fetes en tinta”. Almirall ha expressat que també ha debutat en aquesta feina i que està molt agraït al Jordi per haver-li donat l’oportunitat que continuarà. Martínez ha avançat que ja té més calaixos per omplir d’històries.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un calaixet ple de contes
To Top