Publicitat
Cultura i Espectacles

Presentació de l’obra guanyadora del Premi Àngels Poch

La llibreria La Temerària acollirà l’acte el dia 23 de març

Manuel Brugarolas, autor d'"El retorn", el text premiat

Tot a punt per a la presentació de l’obra “El retorn”, de Manuel Brugarolas, que va guanyar la primera edició del Premi de Teatre Àngels Poch en homenatge a l’actriu terrassenca. L’acte està impulsat per Òmnium, entitat que va convocar el guardó, i la família d’Àngels Poch. La presentació es farà el dia 23 de març , a les 19 hores, a la llibreria La Temerària de la ciutat. La taula reunirà a Anna Carol, presidenta d’Òmnium, Eloi Falguera, autor i director teatral i president del guardó, i l’autor i l’escriptor Manuel Brugarolas.

El Premi de Teatre Àngels Poch es va crear el 2021 i forma part dins del certamen de guardons literaris de la Nit del Misteri d’Òmnium Terrassa. L’entitat va impulsar aquesta convocatòria davant la mancança d’un premi literari de teatre estable a Terrassa, un dels motors teatrals del país. D’aquesta manera es ret tribut a una de les grans actrius de la ciutat que, malauradament, va traspassar l’any 2015. La publicació del text premiat obre també la porta a la possible representació dalt dels escenaris, un fet que tancaria el cercle del premi i que permetria descobrir el talent dramatúrgic que hi ha al país.

Manuel Brugarolas (Barcelona, 1946) proposa amb “El retorn” una reflexió sobre la guerra i com sacseja les persones i el seu entorn. En aquest sentit, l’autor va explicar després de rebre el premi que “és una història de retorn, com bé diu el títol. Parla d’uns joves que es retroben deu anys després, el 2003, de l’esclat de la guerra de Bòsnia. Assisteixen a un acte de memorial a les persones que van perdre la vida al conflicte. El retrobament dóna peu a conversar i opinar sobre els fets. Surt la confrontació, la mentida, el rebuig, la vergonya, la culpa… A mi m’agrada molt posar a l’ésser humà enfront un esdeveniment inesperat que impacta i que t’obliga al canvi”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Presentació de l’obra guanyadora del Premi Àngels Poch
To Top