Publicitat
Cultura i Espectacles

Terror al parc de sant Jordi

Terrassa torna a ser plató de cinema. El director Caye Casas ha triat localitzacions de la nostra ciutat per rodar “La mesita del comedor”, un drama de terror realista que té com a productora La Charito Films. L’equip ha cercat espais en la zona de la plaça de Josep Freixa i Argemí, essencialment d’interiors perquè el 90% de la trama transcorre portes endins.

Les primeres línies de l’argument de la nova pel·lícula de Casas ja alerten que l’obra serà incòmoda i aterridora. El punt de partida és un accident domèstic que es converteix en un drama sense límits. Casas avisa que des del realisme més absolut vol explicar el que seria l’infern autèntic, el terror real, sense fantasmes, sense assassins, sense monstres; només una família i una tauleta de menjador.

La pel·lícula que es roda a Terrassa té com a protagonistes als actors David Pareja, Josep Maria Riera, Estefanía de los Santos, Claudia Riera, Emilio Gavira, Itziar Castro, Eduardo Antuña i Mireia Juanals. En el repartiment d’actors i actrius convidats també hi figura Rosa Boladeras, la regidora de Cultura que és actriu.

Aquesta és la segona pel·lícula de Caye Casas. La primera va ser “Matar a Dios”, també del gènere de comèdia negra, que es va estrenar en el millor festival del gènere del món, que és el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Casas va aconseguir a Sitges el Gran Premi del Públic amb el seu llargmetratge i el premi al millor curtmetratge amb “Rip”. Un reconeixement que va ser clau en la seva carrera cinematogràfica.

Aquesta fita va ser l’inici d’un espectacular recorregut per festivals, acompanyat d’excel·lents crítiques de premsa i públic, i més de 20 premis, entre els quals va ser nominat al Méliès d’Argent a millor pel·lícula europea de cinema fantàstic i de terror o ser considerada la millor pel·lícula espanyola independent de 2018. Més de 20 premis que van permetre que aquest primer llargmetratge fos la comèdia negra més premiada de l’any.

La trajectòria d’aquest director va començar escrivint i dirigint, al costat d’Albert Pintó, dos curtmetratges de gran èxit, “Nada.S.A”, i “Rip”. Aquesta primera incursió en el món del cinema va debutar amb gran èxit perquè van guanyar més de 150 premis per tot el món en més de 500 festivals, una nominació als Premis Gaudí i la compra de “Nada S.A.” per la plataforma HBO.

Els últims rodatges

Terrassa ja és un dels platós de rodatges de Catalunya més demanats. És habitual veure càmeres a la ciutat. El mes de novembre de l’any passat va ser generós en notícies. Netflix va rodar a l’antiga seu de la Caixa de Terrassa al carrer de la Rutlla (cantonada amb el carrer del Vall) “Un hombre de acción”, un film dirigit per Javier Ruiz Caldera (“Superlópez”, “Malnazidos”) i basat en la figura de l’anarquista Lucio Urtubia.

El que va despertar més expectació, però, va ser el de la Cecot, on el gran actor Liam Neeson (que va resultar del tot invisible) va gravar escenes de la nova pel·lícula que té com a protagonista el detectiu Philip Marlowe i que està dirigida per Neil Jordan.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terror al parc de sant Jordi
To Top