Publicitat
Cultura i Espectacles

La cançó més terrassenca

Dos cantants egarencs, Lildami i Killah Man, estrenen “0822”, un tema que van compondre plegats a principis d’aquest any

Ho va anunciar Lildami a través de les xarxes socials amb un concís i, a la vegada, enigmàtic missatge: 0822. Va advertir, en una piulada a Twitter, que només la gent de Terrassa entendria la lògica d’aquests números: “aquest tweet només li fara rt gent de Terrassa”, va escriure textualment. “0822”, que fa referència al codi postal de Terrassa, és la cançó que ha unit a aquest cantant egarenc amb un altre representant de la música de la ciutat, Killah Man, en una col·laboració iniciada a principis d’any, i que ha vist la llum la nit d’aquest dijous a divendres.

La idea de compondre aquesta cançó, diu Lildami, “no va venir de res en concret i els dos som de Terrassa i vam pensar que seria divertit fer un tema dedicat a la ciutat”. Van trobar-se a casa de Lildami i allà van donar forma a un tema que tracta sobre “la superació personal i també d’anteposar-se als problemes del dia a dia”.

Cal Damià

Aquesta cançó forma part d’una mixtape que està elaborant, que es diu “Cal Damià”. “Els temes que vaig traient els poso aquí i és com un disc en constant canvi”, afirma. Un mixtape és com una mena de recopilatori de música. Pel que fa a l’estil musical, el tema “diria que és de trap, amb un vessant de drill i que acaba amb techno”.

Els dos han compost la cançó i Lildami explica que “sempre que faig coses i treballo amb gent m’agrada compartir la composició” i afegeix que “vam començar el mes de gener i en dues tardes ja ho teníem llest, com aquell que diu. Va anar molt ràpid”. Una tasca de col·laboració en la qual van estar d’acord de com enfocar des del primer moment.

No descarta futures col·laboracions amb Killah Man i, de fet, està convençut que serà així, encara que no té clar si les cançons serien relacionades amb la ciutat. “Tampoc pots dir moltes coses d’una ciutat a una cançó”, manifesta. El que sempre té clar i ho fa evident sempre és que està molt content de ser de Terrassa “per les coses bones i per les coses dolentes”.

Killah Man es diu Adrián Rojas i té en l’actualitat 24 anys. Es va iniciar molt jove a escriure cançons, influenciat per estils com el reggae o el dancehall jamaicà. Un dels seus primers temes de rellevància va ser “No valoran ná”, si bé, el seu primer gran èxit a nivell nacional va ser amb el tema “Kill Them”, que va realitzar en col·laboració amb Calero LDN i SWIT EME. Aquesta cançó va donar pas a una gira, anomenada “Kill Them Tour”, que el va portar per moltes ciutats espanyoles.

En l’actualitat, Lildami està sent un dels protagonistes del programa de TV3 “Eufòria”, un concurs per a joves cantants en un format similar a altres programes com “Operación Triunfo”, amb gal·les i tot el protocol habitual. El cantant terrassenc és un dels jutges del programa i assegura que s’ho està passant d’allò més bé en aquesta nova etapa de la seva vida, com a integrant d’un programa televisiu.

Molt divertit

“És molt divertit i està anant molt bé, té molta audiència i a la gent li agrada”, comenta. Explica que mai s’hauria imaginat participar en un concurs com aquest i a la televisió. “Mai havia fet res semblant i és una experiència molt maca”, declara. De fet, si en el futur hi ha més edicions i volen continuar comptant amb ell, està molt disposat del tot, afirma. Un altre cantant de Terrassa, Miki Núñez, també forma part d’aquest concurs, però en el seu cas, exercint com a presentador. Una representació local doble.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La cançó més terrassenca
To Top