Publicitat
Esports

Llicència per a somniar 

En el vestidor del San Cristóbal no es verbalitzen els somnis. Als modestos no els està permès mirar massa més enllà del treball diari, del foment de la cultura de l’esforç, de la prevalença del present per sobre de qualsevol altre plantejament. Però la victòria d’aquest diumenge contra el Santfeliuenc obre de bat a bat les portes d’un escenari nou per l’equip d’Oliver Ballabriga, en el que el somni de finalitzar la primera fase de la Lliga entre els sis primers, el que garanteix la permanència a la categoria, es pot començar a dir ni que sigui en veu baixa. Amb aquests tres punts, el San Cristóbal ha accedit a aquesta desitjada sisena plaça i ja pot seure sense modèstia en la mateixa taula que els equips que semblaven destinats a presentar una candidatura més ajustada als seus potencials esportius i econòmic.

La diferència entre sumar els tres punts o no fer-ho aquesta setmana era abismal, tractant-se d’un rival directe en aquesta zona mitjana de la classificació. I l’actitud de l’equip davant un compromís d’aquesta importància va ser magnífica, sense marge de negociació quan a l’esforç, amb arguments futbolístics suficients per merèixer la victòria i amb la confirmació que la línia de joc és ascendent en tots els sentits, destacant una solidesa defensiva sobre la qual es pot asseure una bona proposta futbolística. Cal no oblidar que aquest va ser el quart partit consecutiu a casa amb la porteria a zero.

Oliver Ballabriga va comptar amb la baixa de darrera hora al lateral esquerre de Mario Domingo, lesionat en l’entrenament del divendres. El va substituir Andy, titular per primera vegada, amb una actuació molt convincent. El tècnic local va posar més múscul al centre del camp amb Tino Mendoza i va apostar pel vertigen ofensiu amb Tom i Roger Escamilla a les bandes. Aquesta aposta li va permetre observar el partit des d’un escenari de major protagonisme que el seu rival, predisposat a la disputa física però amb poc discurs ofensiu en aquesta oportunitat. La primera part es va convertir en un cos a cos frenètic, descontrolat en determinades fases i amb accions fora del reglament que van generar alguna baralla entre jugadors dels dos equips.

Un gol i tres punts
El San Cristóbal va disposar d’una primera oportunitat en el minut 9, en una rematada d’Obispo a centrada d’Escamilla que va rebutjar amb encert el porter visitant. A les àrees no va passar res més d’interès fins que a cinc minuts del descans Óscar Sierra va anotar l’únic gol del partit. El defensa egarenc, que va fer un partit extraordinari, va rematar de cap una centrada de Mario Cantí en un córner i va batre Àlex en una acció espectacular.

Amb el marcador favorable i una tendència de partit més que positiva, el San Cristóbal va accentuar la seva superioritat en l’arrencada del segon temps. Traduït en ocasions de gol, els locals van poder marcar en una acció d’Escamilla avortada per Guille; una falta fregant el travesser d’Adrien; i un nou xut d’Escamilla lleugerament alt. Però l’àrbitre va expulsar Tino Mendoza en el minut 63 i el partit es va complicar pels egarencs, obligats a mantenir l’avantatge amb un futbolista menys. Així i tot, el San Cristóbal va disposar de dues ocasions per anotar el segon gol: la primera, de fet, va ser gol, però l’àrbitre el va anul·lar per un discutible fora de joc d’Obispo; la segona va ser a carrer, de nou, d’Obispo.

El tram final es va convertir en el més complicat per al conjunt de Ca n’Anglada. El Santfeliuenc es va jugar les seves darreres opcions i va tancar els locals a l’àrea. Sani, en el minut 86, va estar a punt d’empatar amb una rematada de cap al travesser. I Peña, en el 88, va fer aparèixer un formidable Samu Zapico per mantenir l’avantatge.

CP San Cristóbal, 1

Zapico, Sierra, Adrien, Cristian, Andy, Tino Mendoza, Sergi Martínez, Escamilla, Cantí, Tom i Obispo. Ricki va substituir Cantí en el minut 68; Chechu, Obispo en el 86; i Adri Rivas, Escamilla, en el 89.

Santfeliuenc FC, 0

Àlex, Guille, Carlos, Joan, Torres, Alfonso, César, Morgado, Collado, Peña i Sani. Kevin va substituir Guille; Alegre, Joan; i Sergi, Morgado, en el minut 58; Adri, César i Edu, Torres, en el 58.

Àrbitre. Alejandro Carrillo Vílchez. Va amonestar Sierra, Cristian, Tom i Oliver Ballabriga (entrenador), del San Cristóbal; i Carlos, Torres, Sani, Kevin i Juan Ramon Molina (delegat), del Santfeliuenc. Va expulsar el jugador local Tino Mendoza en el minut 68 per doble amonestació.

Gol. 1-0, minut 40, Óscar Sierra..

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top