Publicitat
Esports

Pau Quemada porta Espanya als quarts de final

La selecció es classifica gràcies a un empat heroic en el darrer minut

Pau Quemada ha marcat un gol per a la història del hockey espanyol / COE

Un gol de Pau Quemada a 48 segons del final del partit ha donat a Espanya l’empat davant Austràlia que necessitava per classificar-se per als quarts de final del torneig olímpic de Tòquio. El partit ha finalitzat amb un empat a un gol que situa la selecció espanyola masculina en la següent ronda de la competició. El conjunt de Fred Soyez estava obligat a puntuar per no dependre del resultat del partit entre Argentina i Nova Zelanda, que amb un empat s’haguessin classificat les dues en el cas d’una derrota d’Espanya. El partit ha començat amb una hora de retard a causa de la intensa pluja que s’ha produït a Tòquio i que ha deixat impracticable el terreny de joc de l’estadi olímpic d’Oi.

Espanya ha finalitzat quarta del seu grup després que l’Argentina hagi derrotat Nova Zelanda per 4 a 1 en el partit que decidia el darrer classificat per quarts de final. El pròxim rival d’Espanya serà la potent selecció de Bèlgica, que ha sumat quatre victòries i un empat a la primera fase i sembla clara favorita a la medalla d’or. El partit es disputarà diumenge.

El guió de l’encontre ha estat perfecte per als interessos de l’equip espanyol. Davant tenia un rival que ocupa el número u del rànquing mundial i que havia guanyat tots els partits de la primera fase. Però aquest escenari previ no ha espantat la selecció espanyola, ben situada en el terreny de joc en tot moment i coneixedora que calia arribar al tram final amb possibilitats d’obtenir un marcador favorable. Austràlia s’ha avançat en el marcador en el minut 18 amb un gol de Wickham. I en moltes fases de l’encontre ha tingut un major protagonisme ofensiu. Però Espanya ha mantingut les esperances, ha disposat d’oportunitats i en el tram final ha forçat la maquinària.

Els australians han sortit disposats a marcar territori i en el primer quart han disposat de dos penals córner que han obligat a aparèixer Quico Cortés amb bones intervencions a la porteria. Espanya ha tingut aparicions ofensives d’interès i Albert Beltran ha estavellat una pilota al pal en la millor oportunitat dels primers quinze minuts.

En el segon període, Austràlia ha tingut una presència més clara en atac. I en el segon penal d’aquest quart ha superat Quico Cortés. Tim Wickham ha estat l’autor del gol, en aprofitar el rebot del primer llançament. Era el minut 18. Amb un marcador que podia ser letal per Espanya, la selecció ha intentat reaccionar mitjançant dues accions d’Albert Beltran i Xavi Lleonart. Els australians han generat les seves millors accions mitjançant dos penals que no han transformat. Amb l’1 a 0 s’ha arribat al descans.

En el tercer període Austràlia ha mantingut l’equilibri en el joc i ha estat més perillosa en atac. Però la selecció de Fred Soyez ha arribat viva al darrer quart, en el qual ha jugat amb tota l’ambició. Les oportunitats de gol s’han anat acumulant en el bàndol espanyol: Vicenç Ruiz, Pau Quemada i tres penals córner consecutius d’Alejandro Alonso han estat a prop del gol. Fins que a 55 segons del final ha arribat l’acció definitiva. Pau Quemada ha transformat el llançament de penal córner desfermant l’eufòria entre els components de l’equip espanyol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Pau Quemada porta Espanya als quarts de final
To Top