Publicitat
Esports

La selecció masculina, eliminada dels Jocs

Ha perdut per 1 a 3 contra Bèlgica després d’avançar-se en el marcador

Pau Quemada, a l'esquerra, amb Quico Cortès. Dos dels cinc jugadors egarencs que deixen el hockey després dels Jocs / COE

La selecció espanyola masculina de hockey ha quedat eliminada dels Jocs Olímpics de Tòquio, després de perdre contra Bèlgica en els quarts de final de la competició que s’ha disputat aquest diumenge per 1 gol a 3. Espanya no li ha perdut la cara a l’encontre en cap moment, però no ha pogut superar la vigent campiona del món, subcampiona olímpica i bronze al darrer Europeu. Tres gols de penal córner han decidit un partit igualat fins als darrers instants. Aquesta eliminació suposa el final d’un cicle a la selecció espanyola. Cinc jugadors egarencs deixen el hockey després d’aquests Jocs: Quico Cortés, Roc Oliva, David Alegre, Pau Quemada i Josep Romeu. A més, el seleccionador Fred Soyez tampoc continua i en el seu càrrec s’incorporarà l’argentí Max Caldas. David Alegre marxa de Tòquio havent igualat Pol Amat com l’esportista egarenc amb més participacions olímpiques, un total de cinc.

El combinat estatal ha sabut defensar-se amb encert en el primer quart, donant la iniciativa al seu rival, però amb molta solidesa defensiva. Pau Quemada ha tingut una oportunitat per avançar Espanya en el marcador en un penal córner, però el porter belga ho ha evitat amb una gran intervenció. Bèlgica també ha disposat d’un penal que ha llançat Hendrickx i al qual Quico Cortés ha respost amb una magnífica intervenció.

La selecció espanyola ha gestionat bé el joc en el segon període, malgrat que Dockier ha disposat d’una bona ocasió i s’ha defensat amb encert un nou penal llançat per Hendrickx. I en el minut 26, Espanya ha alimentat el somni de les semifinals avançant-se en el marcador. Una rematada de David Alegre a l’àrea ha estat desviada per un defensa, significant l’1 a 0. Bèlgica ha disposat de dos penals més abans del descans que no ha aprofitat.

L’egarenc Xavi Lleonart rep el consol d’un jugador belga / COE

Els belgues han accentuat el seu domini en el tercer període. I en el minut 38 han encertat en un nou penal córner que Hendrickx ha transformat. Josep Romeu ha tingut una gran ocasió per fer el segon gol d’Espanya en un xut de penal al pal de la porteria belga. Però Bèlgica ha respost amb tres penals i en el darrer ha encertat. Després de dues grans aturades de Quico Cortés, Bonn ha recollit el rebuig i ha anotat l’1 a 2. Pau Quemada, en un penal que ha aturat un brillant Vincent Vanasch, i Quique González de Castejón, en una jugada que no ha trobat rematador, han estat a prop de l’empat.

Amb el marcador en contra, Espanya ha intentat tancar Bèlgica al seu camp. Però les forces han començat a fallar i en el minut 57, Bèlgica ha decidit el partit amb el tercer gol, de nou a càrrec de Hendrickx i novament en una acció de penal córner.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La selecció masculina, eliminada dels Jocs
To Top