Publicitat
Esports

Adrian Lock, renovat com a seleccionador femení de hockey

Continuarà, com a mínim, fins després dels Jocs Olímpics de París 2004

L'anglès Adrian Lock es fixa el Mundial de Terrassa com a gran repte

Tal com es preveia, l’anglès Adrian Lock continuarà com a seleccionador espanyol femení de hockey fins després dels Jocs Olímpics de París 2024. Així ho ha comunicat aquest dijous la Federació Espanyola de Hockey. Lock va assumir el càrrec a principis de l’any 2013 i s’hi estarà, com a mínim, durant 11 anys. Ha estat el seleccionador que ha tornat al combinat espanyol al màxim nivell internacional, construint un bloc de jugadores que ha demostrat la seva capacitat per enfrontar-se a qualsevol rival.

La selecció espanyola femenina es va penjar la medalla de bronze al darrer Campionat del Món celebrat a Londres i el seu repte més il·lusionant és el Mundial que se celebrarà entre els dies 1 i 17 de juliol del 2022 a l’Estadi Olímpic de Terrassa, on l’objectiu tornarà a ser el podi. A l’Europeu d’Anvers 2019, Lock va situar Espanya també tercera, tornant a les espanyoles a un podi continental 16 anys després.

Així mateix, després que la selecció femenina no es classifiqués per als Jocs Olímpics de Londres 2012, en les dues darreres cites olímpiques, la selecció ha fet un bon paper i ha aconseguit sengles diplomes olímpics a Rio de Janeiro 2016 i a Tòquio aquest estiu, on només els “shoot-outs” van impedir l’equip disputar les semifinals femenines i lluitar per les medalles. Els triomfs en la World League Round 2 de l’any 2017 i a les World Series de 2019 completen la gran trajectòria d’Adrian Lock al capdavant del combinat espanyol absolut.

Tirar endavant el projecte

“Em fa molta il·lusió seguir amb aquest projecte. Malgrat els anys que han passat, hem implementat molts canvis a l’equip. Entre l’staff i les jugadores s’ha creat un vincle molt estret tant esportivament com humana. Considerem que això és molt important en l’àmbit de l’alt rendiment esportiu”, assenyala Lock amb relació a la seva renovació en el càrrec.

El seleccionador femení espanyol afegeix: “Crec que podem seguir creixent i arribar en el millor moment a París 2024. A curt termini, el més il·lusionant, però, és el Mundial femení de Terrassa. Actualment, la diferència entre les diferents seleccions nacionals és mínima. Així ho hem pogut veure a Tòquio. Volem seguir amb la regularitat de tots els grups de treball. És fonamental per tal d’assolir els objectius que ens marquem”.

Per la seva banda, el president de la Federació Espanyola, Santi Deó, comenta: “Amb aquesta renovació es confirma la línia de continuïtat que volem que hi hagi a la selecció absoluta femenina. Es tracta d’un equip en el qual Adrian Lock, amb la gran tasca que ha dut a terme, ha implantat uns mètodes de treball molt bons amb un grup extens de jugadores que han donat grans èxits al hockey espanyol i l’han tornat a situar en la màxima competitivitat. A banda, amb la gran quantitat de jugadores que pugen de la base, pensem que aquesta trajectòria pot continuar en els anys vinents. La primera gran cita que tenim és el Mundial de Terrassa“.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top