Publicitat
Esports

Divisió d’Honor masculina: una lliga marcada pel relleu generacional

El Club de Campo parteix com a favorit davant d’Egara, Atlètic i Polo

Atlètic i Egara afronten la competició amb plantilles molt joves i baixes força significatives. Però, com sempre, aspiren a tot / lluís clotet

Aquest dissabte a les 13 .00 hores, Santander aixeca el teló de la cinquanta-cinquena edició de la Lliga de Divisió d’Honor masculina. El derbi entre el Sardinero i el Tenis serà el primer enfrontament de la que serà la darrera temporada amb només deu equips. A partir de la propera, la competició s’estabilitzarà ja en dotze, de manera que enguany cap dels equips participants en la lliga perdrà la categoria de manera directa.

Aquesta lliga estarà marcada pel relleu generacional. A banda del Club de Campo, que és el vigent campió de la lliga i ha sabut mantenir el bloc de les darreres temporades, tant els dos representants terrassencs (Atlètic i Club Egara) com el Polo han patit baixes de jugadors importants. Segueixen sent favorits, però necessitaran que els jugadors de casa prenguin un major protagonisme per plantar cara al Club de Campo.

Aquesta temporada, el hockey terrassenc ha perdut pes dins del panorama estatal. En aquesta Divisió d’Honor masculina hi prendran part dos equips menys amb relació a la passada campanya després del descens del CD Terrassa i del Línia 22.

Ningú no baixarà enguany. Només el darrer classificat haurà de jugar una promoció de permanència amb el tercer classificat de la Divisió d’Honor “B” amb dret a pujar.
Els cinc conjunts catalans, la meitat dels que prenen part en la competició, tenen entrenadors terrassencs: Xero Gasol (Atlètic), Ramon Sala (Club Egara), Roger Pallarols (Polo), Oriol Torras (Júnior) i Pol Garrido (FC Barcelona). Tots ells, menys Ramon Sala, s’han format a la pedrera de Can Salas.

El Club de Campo, favorit
El Club de Campo Villa de Madrid, vigent campió, és el favorit que s’ha deixat pel camí menys jugadors referencials. El conjunt que prepara Pablo Usoz ha perdut Bosco Pérez-Pla (Leuven), Álvaro Negrete (Jolaseta) i els retirats John Kinder i Guillermo García Grau. S’ha reforçat amb Tomás Terradas (Polo), Nacho Rodríguez (Tenis), Lucas García Alcalde i Antón Parente. Els dos últims jugaven a Anglaterra. De l’Herakles belga torna l’argentí Joaquín Puglisi. El conjunt que prepara Pablo Usoz va guanyar la lliga la temporada passada després de no haver-ho pogut fer mai. A diferència dels seus rivals, no només no s’ha debilitat, sinó que s’ha reforçat, una circumstància que el converteix en el favorit al títol. Almenys, a priori.

Els dos equips terrassencs han patit una àmplia remodelació, en bona mesura a causa de la retirada de molts dels seus jugadors i de la marxa d’altres a les principals lligues europees. El que en principi pot semblar que implica una pèrdua de nivell de l’Atlètic i el Club Egara ha de servir d’estímul als jugadors joves i amb més projecció dels dos clubs, que han de fer un pas endavant i assumir més protagonisme. Amb estrelles o sense, els dos grans del hockey terrassenc aspiren, com sempre, a guanyar-ho tot. En una tessitura semblant es troba l’RC Polo de Barcelona.

El conjunt que prepara Roger Pallarols ha fitxat el porter Alberto Carnicer (CD Terrassa), l’argentí Santi Tarazona (Gimnasia y Esgrima de Buenos Aires) i ha recuperat Pablo de Abadal (Braxgata) i Pedro Permanyer (Pedralbes). Ha perdut tres dels seus jugadors internacionals més destacats: els egarencs David Alegre i Roc Oliva i l’argentí Matías Rey, que s’han retirat. També han estat baixa el porter Cesc Mata (Júnior), Max Casas, que se n’ha anat als Països Baixos, Tomás Terradas (Club de Campo), Max Romagosa i Lucas Barón (Pedralbes).

Júnior i Barça, “outsiders”
Pel que fa als altres dos equips catalans, han patit força modificacions i caldrà veure amb el pas de les jornades quines són les seves possibilitats d’acabar entre els quatre primers. El Júnior d’Oriol Torras ha perdut cinc jugadors i n’ha fitxat cinc més. El seu fitxatge estrella és el retorn de Sergi Enrique (Atlètic) i ha incorporat dos egarencs més: el porter Cesc Mata (Polo) i Sam Cortès (Atlètic), a banda del juvenil Pablo Espino i Juan Catán (Hurling argentí). Pel que fa a les baixes, quatre dels cinc jugadors que marxen són terrassencs. Es tracta del porter Marc Sanromà (Egara), Roger Figa (Atlètic) i de dos més que es retiren: Oriol Malgosa i Frank di Mercurio. Els santcugatencs perden també l’argentí Gonzalo Merino (Banco Provincia argentí).

El conjunt que més s’ha reforçat és el FC Barcelona del també terrassenc Pol Garrido. Ha fitxat 12 jugadors: sis neerlandesos (Joep de Natris, Jules Roelvink, Seth Strassburger, Maarten Van Nijnanten, Yanik Papa i Jitte Lochtemberg), tres belgues (Stanley Verhoeben, Archibald de Kepper i Nicolas Georgis), un alemany (Frederik Treis), un argentí (Francisco Catán) i un català (Guillem Miserachs). Ha perdut cinc jugadors, els retirats Fergus Dunn, Jip Dassen i Michiel Van de Stadt, a banda de Martin Gebhardt (Giner de los Ríos) i Marc Monje (Barceloní Stick).
Al Complutense, Andrés Mondo ha substituït a la banqueta Nacho Usoz. L’equip de San Sebastián de los Reyes ha canviat quatre jugadors. Han causat baixa Manuel Prol (Tilburg) i l’argentí Lautaro Castaño (Lille) i s’han retirat Pedro Arqués i Pedro Villegas. Els madrilenys han incorporat a la seva plantilla Alberto Montilla (Stuttgarter Kickers), Marvin Nahr (Münschner), Juan Manuel Blanco (Banco Provincial argentí) i Javier Fernández, un jugador procedent del conjunt juvenil.

Els dos conjunts de Santander (Sardinero i Tenis) i el Jolaseta basc són els que menys s’han reforçat de cara a l’exercici 2021-2022. El Sardinero, que acaba de pujar, ha incorporat Juan Antonio Muñafó (Hamburguer) i Mauro Coria (Club Alemán de Mendoza argentí) i ha perdut Joaquín Vasquez (Córdoba argentí). El Tenis ha fet tres canvis. Han arribat Facundo Miguel Harte (Royal Herakles belga), Agustín Machelett (CA Duclio argentí) i Francisco Matorras (RST Magdalena) i ha perdut Álvaro Floranes, Nacho Rodríguez i Ladislao Gencarelli. Pel que fa al Jolaseta, el tècnic argentí Pablo Fernández ha ocupat la vacant deixada a la banqueta per Israel García. S’ha reforçat amb el campió de lliga, el porter Álvaro Negrete (Club de Campo) i Thijmen Piket (HGC neerlandès) i ha perdut Rolf Diederen (Nijmegen neerlandès) i els retirats Santiago Villar i Lucas Solaún.

A banda del derbi càntabre d’avui, els altres quatre partits d’aquesta primera jornada es disputaran demà. A les 12.30, l’Atlètic Terrassa visitarà el Júnior. A les 13, el Club Egara visitarà el vigent campió, el Club de Campo Villa de Madrid, en el partit més atractiu d’aquesta primera jornada, que es completarà amb els enfrontaments FC Barcelona-RC Polo i Complutense-Jolaseta.

Els compromisos de la selecció espanyola faran que aquesta lliga duri menys de 8 mesos. La competició serà més comprimida que mai, amb tres jornades dobles i una d’intersetmanal. La fase regular s’acabarà el Primer de maig.

Quatre mesos d’aturada
La primera volta es tancarà el 7 de novembre. I el següent cap de setmana (divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de novembre) tindrà lloc la Copa del Rei, que se celebrarà conjuntament amb la Copa de la Reina i tindrà com a seu un dels cinc clubs catalans: Can Salas, Pla del Bon Aire, Polo, Júnior o el Pau Negre de Montjuïc. L’aturada hivernal resultarà enguany més llarga del que és habitual. Serà pràcticament de quatre mesos, ja que la segona volta arrencarà el 6 de març.

La competició es decidirà, igual que la temporada passada, en només dos dies. La Federació Espanyola ha apostat per suprimir la ronda de quarts de final, com ja va passar la temporada passada a causa de la disputa dels Jocs Olímpics.

El dissabte 7 de maig es disputaran les semifinals, que enfrontaran el primer amb el quart i el segon amb el tercer. El diumenge 8 de maig es disputarà la gran final. Tot a un sol partit i en una seu encara per determinar. Com cada any, la “final four” masculina es disputarà juntament amb la femenina, en les mateixes dates i al mateix lloc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top