Publicitat
Diners

Caprabo construeix una nova plataforma de producte fresc

El projecte per a la construcció d’una nova plataforma de producte fresc per a la cadena de distribució Caprabo ha arrencat aquesta setmana amb el moviment de terres. Caprabo i Cilsa, societat participada pel Port de Barcelona i Merlin Properties, gestora de la ZAL Port, van firmar a finals de l’any passat un acord per a la construcció de la nova plataforma de distribució de Caprabo al Prat de Llobregat (Barcelona). Amb una superfície de 24.600 metres quadrats i una inversió estimada de 20 milions, el projecte estarà en ple rendiment l’any 2020. El director general de Cilsa, Alfonso Martínez, i el Director de Logística de Caprabo, Asier Bustinza, van realitzar ahir una visita a la zona, on està previst que s’iniciïn els treballs de construcció després de l’estiu.

La nova plataforma de Caprabo albergarà la totalitat del producte fresc que distribueix cada dia la companyia als seus 320 supermercats. També gestionarà el negoci de venda digital de Capraboacasa i es constituirà com la nova seu central de la companyia.La nau estarà dotada de la més moderna tecnologia per a l’activitat de logística de fresc, i la seva construcció es regirà sota els més estrictes criteris de sostenibilitat permetent a Cilsa obtenir la certificació Leed Gold. Està ubicada a la parcel·la A.23.A., que gestiona Cilsa, de 31.000 metres quadrats de superfície. Es construirà una nau de fred de gairebé 24.600 metres d’emmagatzematge que inclou 3.400 metres quadrats d’oficinas distribuïts en dues plantes. La zona de fred positiu representa una superfície aproximada de més de 13.600 metres i hi haurà cambres de fred negatiu de 254 metres.

També disposarà d’un espai de gairebé 4.000 metres destinat a e-commerce que augmenta considerablement la versatilitat de la plataforma. L’alçada lliure, sota jàssera, de la instal·lació segueix l’estàndard de la ZAL Port amb 11 metres lliures a la zona d’emmagatzematge. L’envoltant de l’edifici es realitzarà mitjançant panell sandvitx prefabricat aïllat. La parcel·la disposa de 130 places d’aparcament i una zona específica de rentatge de camions.

Molls de càrrega
Com a equipament s’inclouen 43 molls de càrrega. La instal·lació de fred es realitzarà mitjançant aigua glicolada, amb sistema de desglaç en calent, per la seva alta eficiència energètica, així com un sistema integrat de gestió d’edifici per a un control eficient. Amb aquest projecte, Caprabo avença en el seu pla integral de competitivitat, que compta amb dos plans en ple desenvolupament. Per una part, la transformació de les seves botigues a una nova generació de supermercats, millor preparats per a afrontar les noves demandes del consumidor. I, per una altra, la reorganització logística, el que suposa optimitzar les operacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top