Publicitat
Diners

Draghi baixa. Què farà Lagarde?

Fa un mes i mig, en aquest mateix espai ("Apunte económico"), comentàvem que en Mario Draghi no seria qui augmentés els tipus d’interès a la zona Euro. I és que malgrat estava previst que es fes durant l’últim semestre d’enguany, el Banc Central Europeu havia anunciat la postergació d’aquesta mesura fins al primer semestre de l’any 2020. I en Mario Draghi deixarà de ser president del BCE a finals d’enguany.

Doncs bé, sembla que això no és tot, ja que els experts enquestats auguren una nova baixada de tipus d’interès durant el mandat d’en Draghi. De fet, es creu que al setembre, quan tornem de vacances, els tipus d’interès del Banc Central Europeu tornin a baixar 10 punts bàsics, és a dir, passarien del 0,40% al 0,50%. I és que ja se sap, que quan algú vol deixar la feina, no li preocupen massa les decisions a llarg termini i sí a curt.

Sembla doncs, que aquesta anormalitat normalitzada dels tipus d’interès seguirà existint durant alguns mesos més i potser també durant tot el 2020. Però cal anar sortint d’aquesta situació insòlita que reactiva les economies de forma artificial i no deixa als estalviadors prendre decisions racionals. Esperem que la nova presidenta del Banc Central Europea, Christine Lagarde, tingui més valor que el seu predecessor a l’hora d’aplicar mesures necessàries i inevitables, si bé sempre són postergables en el temps.

*

jtorres@urbegrup.com

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top