Publicitat
Diners

Patronals i sindicats veuen un “fracàs” de la política la convocatòria d’eleccions

La convocatòria d’eleccions general per al pròxim 10 de novembre no ha deixat indiferent a ningú. Des de les patronals, entre elles, la terrassenca Cecot, es mostren preocupades per les conseqüències que la inestabilitat política pot comportar per l’economia. Els sindicats majoritaris, per la seva banda, lamenten que s’hagi perdut una oportunitat de constituir un govern d’esquerres i també posen èmfasi en el fet que l’Estat porta ja anys "sense direcció" i aparcant mesures laborals i socials "imprescindibles".

Les patronals Cecot i Pimec van expressar ahir la seva preocupació per la inestabilitat que genera la nova convocatòria d’eleccions a Espanya i van lamentar que les formacions polítiques hagin estat incapaces d’arribar a un acord que eviti la nova cita amb les urnes. La Cecot va alertar que les noves eleccions "dilaten la situació d’inestabilitat i penalitza l’economia i a la ciutadania". En un comunicat difós ahir, Antoni Abad, president de Cecot, assegura que els empresaris no entenen que els facin "perdre el temps responent dues vegades seguides a la mateixa consulta, en un marge de temps tan curt com el que ha transcorregut des de les últimes eleccions".

"Unes noves eleccions dilaten la situació d’inestabilitat en la qual vivim i una nova aturada suposarà pèrdua de competitivitat respecte a altres països i un fre a la capacitat per desplegar i fer avançar polítiques i projectes que impulsin l’activitat econòmica i el benestar social i col·lectiu", va assenyalar. Antoni Abad afegí que "és inviable i insostenible que ara com ara, tant el Govern de la Generalitat com el Govern d’Espanya gestionin amb pressupostos prorrogats i, més preocupant encara, és el fet que comenci a esdevenir una normalitat. Des de la Cecot continuem reclamant als Governs l’aprovació de pressupostos que permetin fer avançar l’economia productiva".

Clau partidista
En un altre comunicat, Pimec va denunciar que les formacions polítiques "actuïn només en clau partidista" en lloc de "defensar els interessos generals". A més, va apel·lar a la responsabilitat dels partits "perquè puguin arribar a acords efectius que donin estabilitat per governar en una legislatura sòlida i duradora" i que permeti que l’economia i el teixit empresarial puguin continuar creixent.

En aquesta línia, la patronal de les petites i mitjanes empreses va instar a dur a terme reformes i a baixar la fiscalitat de les pimes, a més de reclamar la reducció del preu de l’energia que paguen aquestes empreses i els autònoms i la lluita contra la morositat, entre altres mesures. El secretari general de CC.OO de Catalunya, Javier Pacheco, va afirmar ahir aquest que l’anunci de convocatòria de noves eleccions generals el 10 de novembre dificulta la recomposició política a Catalunya. Pacheco va lamentar els "interessos partidistes" dels partits polítics, fet que, va recalcar, ha impedit aconseguir acords per a formar un Govern estable. "És impossible trobar solucions a curt termini, i a Catalunya la tensió s’intensificarà amb la sentència del ‘procés", va sostenir Pacheco, que va qualificar els nous comicis de mala notícia. Al seu judici, aquesta situació comporta una gran irresponsabilitat política per la desafecció ciutadana que genera: "S’ha perdut l’oportunitat de fer polítiques progressistes aprofitant la majoria de les forces d’esquerra". Per la seva banda, el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, va considerar ahir "un fracàs de la política en majúscules" que els partits no hagin aconseguit un acord per formar Govern i es convoquin noves eleccions generals per al 10 de novembre. "Quan votem, no és perquè es tornin a convocar eleccions sinó per a resoldre els problemes", va assegurar Ros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top